HANOI

Hovedstaden Hanoi byder dig velkommen med en rig variation af historiske, kulturelle og religiøse højdepunkter

Den fængende hovedstad Hanoi har været Vietnams historiske og politiske centrum i 1000 år. Heldigvis har det moderne Hanoi bevaret mange aspekter af byens gamle arv.

Old Quarter i Hanoi

Det travle “Old Quarter”, som har været en handelsmæssig kedel i mere end 800 år, bliver ved med at være det bedste sted at få den ægte oplevelse af Hanoi. Her ligger templer, markeder og gadehandlere side om side med karakteristisk arkitektur, mens fredfyldte søer omringet af løbere, tai chi udøvere og slentrende folk leverer et fredfyldt pusterum fra byens hektiske liv.

Der findes få steder i verden, hvor det er bedre at nyde mad og drikke. Hanoi rummer en café kultur der matcher europæiske hovedstæder og byder på street food oplevelser der vækker genklang verden over. For gastronomer er en tur rundt til Hanois street food steder et must.

Hanoi insight tours

Den Røde Flods delta omringer det travle bymiljø med mange små kunsthåndværk landsbymiljøer. De udgør en perfekt ramme om en dagstur når du besøger Hanoi.

Topas Travel tilbyder guidede Hanoi ture og Hanoi sightseeing. Tag med Topas Travel på endags ture rundt i Hanoi, og vi vil introducere dig for de mange aspekter af byen som gør det til et så berusende sted at bo og besøge.

Flagnedtagning ved Ho Chi Minh mausoleet

Vidste du at hver aften kl 20:50 vil soldaterne bede hundredvis af folk foran Ho Chi Minh mausoleet om at stoppe deres træning og gå til pladsens bagende for at gøre plads til den højtidelige ceremoni med flagnedtagning.

Når alle er på plads, vil højtalerne åbne op med Vietnams salme – ’Onkel Ho er stadig med os når vi marcherer i Krig’, efterfulgt af 33 soldater i kridhvide uniformer, der marcherer mod den enorme flagstang i midten af Ba Dinh-pladsen. Tre soldater vil derefter nærme sig flagstangen og sænke flaget.

Det vietnamesiske folk kommer stadig til denne ceremoni for at fortælle deres slægtninge om vigtige sejre, glemte kampe og mistede venner.

Flagets røde farve symboliserer blodsudgydelserne og anstrengelser ved deres revolution og kampen mod udefrakommende. De 5 gyldne stjerner viser styrken ved det almægtige kommunistparti. Hver stjerne repræsenterer vigtige byggesten i opførelsen af nationen. Landmanden, arbejderen, kunstneren, doktoren og soldaten.

Uanset om du er enig i det vietnamesiske system, er en ting sikkert. Flagnedtagningen er en smuk og stolt ceremoni for det vietnamesiske folk. Og er endnu et eksempel på vigtigheden af anstrengelserne i forbindelsen med oprettelsen af Vietnams selvstændige stat.

Vejret i Hanoi

Hanoi ligger i lavlandet i Nordvietnam og er et besøg værd året rundt. Denne region i landet har 4 årstider, med dagtemperaturer i Hanoi omkring 20 til 35 grader celsius.

Den bedste tid at besøge Hanoi er i marts-april, hvor temperaturerne er moderate, og der er normalt ikke er meget nedbør.

På vores vejrside kan du læse mere om vejret i Vietnam

Seværdigheder i Hanoi

Hanois historie går mere end 1000 år tilbage. Når du besøger Vietnams hovedstad Hanoi er der meget at se og opleve. Vi har også lavet en kort liste over nogle Hanoi Highlights, men nedenfor er en kort vejledning til fire af de vigtigste perioder i byens historie:

Grundlæggelsen af Hanoi
Tag en tur rundt om Hoan Kiem Søen – tidligt om morgenen for at deltage i lokalbefolkningens aktive morgenrutiner eller om aftenen, når du er på vej til en af de utallige street food restauranter.
En tur gennem de 36 gader i Old Quarter er et must, og bagefter kan du fortsætte til det kejserlige citadel Thang Long.

Den franske periode
Et Hanoi-ikon er Long Bien Bridge – tidligere kendt som Paul Doumer Bridge – er et af de største ingeniørresultater af den franske kolonitid og en udstilling i kolonial infrastruktur. I Vietnamkrigen blev den et symbol på Hanois modstand mod den ubarmhjertige amerikanske bombning. Gå en sen eftermiddagstur på broen for at fange fantastiske solnedgangsbilleder. Og fortsæt din tur videre gennem det franske kvarter.

Vietnamkrigen (kaldet Amerikakrigen i Vietnam)
Hoa Lo-fængslet (fik øgenavnet Hanoi Hilton af amerikanske fanger under Amerikakrigen) fokuserer på både den vietnamesiske kamp for uafhængighed fra Frankrig og udstiller relikvier fra den amerikanske krig, herunder den amerikanske senator John McCains-pilotdragt.

Vietnam Military History Museum er også et sted at besøge for historisk interesserede som rejse til Hanoi.

Hanoi i nutiden
Mere nutidig historie kan ses ved Nationalforsamlingens bygning og Ho Chi Minh Mausoleum som ligger side om side.
Khue Van Cac (ligger inde i Litteraturens Tempel) er symbolet på nutidens Hanoi, selv om det er bygget for mere end 200 år siden. Når du besøger Litteraturens Tempel vil du sandsynligvis gå side om side med skolebørn, da lærere nu til dags tager deres klasser til dette historiske sted for at minde børnene om betydningen af uddannelse.