Destinationer > Hanoi

HANOI

Hanoi er hovedstaden i Vietnam og en by fyldt med historie og kultur. Byen har været en vigtig politisk og økonomisk hub i landet i mange år og er hjemsted for nogle af de mest ikoniske seværdigheder i Vietnam.

En af de mest kendte attraktioner i Hanoi er den gamle bydel, også kendt som Old Quarter Hanoi, som er et stort kompleks af smalle gader fyldt med butikker, markeder og restauranter. Her kan du opleve den autentiske vietnamesiske livsstil og smage på nogle af landets mest populære retter.

En anden populær seværdighed i Hanoi er Hoan Kiem-søen, som ligger midt i byen. Søen er et smukt sted at slappe af og nyde den fredelige stemning, og omkring søen finder man nogle af byens mest imponerende bygninger og templer.

Hanoi har også en rig kulturhistorie, og der er flere museer og gallerier, der kan give dig et indblik i landets historie og kunstscene. Et af de mest kendte museer er Vietnam Museum of Ethnology, som viser en omfattende samling af kulturelle artefakter fra forskellige etniske grupper i Vietnam.

Mad i Hanoi er kendt for sin autentiske smag og lokale ingredienser. Nogle af de mest populære retter inkluderer Pho, en traditionel nudelsuppe, Banh Mi, en vietnamesisk sandwich, og Bun Cha, grillet svinekød serveret med nudler og urter. Gadekøkkener er en stor del af madkulturen i Hanoi, som skal opleves!

Vejret i Hanoi varierer meget i løbet af året, men den bedste tid at besøge byen på er i perioden februar til april eller slut oktober. Her vil man typisk opleve temperaturer mellem 20-25 grader og begrænsede mængder nedbør. I sommerperioden vil du typisk opleve store mængder nedbør og temperaturer omkring de 30 grader. Du kan læse mere om vejret i Vietnam her.

Hanoi er uden tvivl et must see på din rejse til Vietnam. Lad os hjælpe dig med at skræddersy den helt rigtige rejse til Hanoi.

Oplevelser i og omkring Hanoi

Hanoi emmer af kultur og autentiske oplevelser. Manges førstehåndsindtryk vil typisk være larmende dythorn og scootere, men byen rummer også små traditionelle gadekøkkener, fascinerende historie og kulturelle seværdigheder. Mangler du mere inspiration til din rejse, kan du læse vores Hanoi-guide med 10 spændende oplevelser i Hanoi.

Kultur & historie

Få et indblik i den vietnamesiske kultur og Hanois mangeårige historie. Tag på en byvandring til fods og gå på opdagelse i Hanois små gader og stræder, eller hop bagpå en Vespa og kør rundt i nattelivet med de lokale. Du har også mulighed opleve livet på landet i Hanois nærområder eller spise med til middag hos en lokal, hvor dine smagsløg bliver forkælet af autentisk vietnamesisk mad.

Cykling

Trænger du til en pause fra scooter og storbylivet i Hanoi, kan vi anbefale en cykeltur ved Ninh Binh. Mens du cykler rundt i den smukke natur, får du samtidig mulighed for at opleve buddhistiske templer og Vietnams tidligere hovedstad, Hoa Lu. Dagen sluttes af med en rolig robådstur gennem flotte huler og grotter. 

Hoteller i Hanoi

Leder du efter et hotel i Hanoi, er der mange muligheder afhængig af dine præferencer. Her er alt fra moderne luksushoteller med spa og fitness til de mere intime homestays med kulturel charme. Hos Vietnam by Topas kan vi bl.a. anbefale disse hoteller i Hanoi, hvor der er noget til enhver smag.

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud

Besøg Hanoi på disse rejser

Højdepunkter i Vietnam


Denne aktive rejse fra nord til syd i Vietnam, præsenterer dig for alt det bedste i landet – uanset om du vil dykke ned landets historie, kultur eller natur.

17 dage fra 26.500 DKK /person

Smagen af Vietnam

Se det smukke Nordvietnam og afslut rejsen med afslapning ved Hoi Ans hvide sandstrande.

12 dage fra 22.500 DKK /person

Familieferie i Vietnam


I denne komplette familierejse kommer I både til hovedstaden Hanoi, bjergene i Sapa, på minicruise i Lan Ha Bay og strandferie i Hoi An.

15 dage fra 22.000 DKK /person

Den store Vietnam-rundrejseDenne aktive rejse går i dybden med fantastiske Vietnam – landets historie, kultur og natur.

20 dage fra 29.500 DKK /person

Det bedste af Vietnam


Kom med på eventyr og oplev det bedste af Vietnam, når Topas viser vejen, fra det frodige Mekong delta og til de højeste bjerge i sydøst Asien.

17 dage fra 22.500 DKK /person

Bjerge og strande i det nordlige og centrale Vietnam
Denne aktive rejse tager dig med til høje bjerge i Nordvietnam, lange hvide strande i Hoi An og grønne øer i Lan Ha bugten. 

13 dage fra 19.500 DKK /person

Mere om Hanoi

Den fængende hovedstad Hanoi har været Vietnams historiske og politiske centrum i 1000 år. Heldigvis har det moderne Hanoi bevaret mange aspekter af byens gamle arv.

Ofte stillede spørgsmål om Hanoi

I Hanoi er der mange seværdigheder såsom det historiske gamle kvarter, Hoan Kiem-søen, Den Literære Tempel og Pagode og det vietnamesiske kvinder museum, der alle giver et indblik i byens kultur og historie

Du kan også læse vores guide “10 spændende oplevelser i Hanoi”

For at udforske Hanois seværdigheder tilstrækkeligt og absorbere byens atmosfære anbefales det at tilbringe mindst 2-3 dage i byen.

Valget af det bedste område at bo i afhænger af præferencer. Det historiske kvarter (Old Quarter) tilbyder en livlig atmosfære og nærhed til seværdigheder. Området omkring Hoan Kiem-søen har også fremragende hoteller og let adgang til mange attraktioner.

Find en oversigt over vores anbefalinger til hotel i Hanoi 

Det bedste tidspunkt at besøge Hanoi er normalt i foråret (marts til april) eller efteråret (september til november). Disse perioder byder på behageligt vejr med mindre regn og mere behagelige temperaturer.

Du kan læse mere om vejret i Hanoi her

Hanoi kan nås via Noi Bai International Airport, der modtager internationale og indenlandske flyvninger. Der er også togforbindelser fra andre vietnamesiske byer. Busser og private køretøjer udgør også almindelige transportmuligheder til Hanoi.