HANOI GUIDEN

10 spændende oplevelser i Hanoi

En af de første ting, du vil lægge mærke til i mødet med Hanoi, Vietnams hovedstad, er trafikken – dythornenes larm, når de lokale suser forbi på den endeløse flåde af scootere der præger bybilledet, alt imens turister går på opdagelse i et hav af spændende oplevelser.

Talrige oplevelser venter med alt fra velsmagende gadekøkkener til traditionel underholdning og ikke mindst den fascinerende historie og kultur, i en by som har overlevet kolonial besættelse og krig med sin ånd intakt. Her er vores bud på 10 spændende oplevelser i Hanoi.

Udforsk Hanois ”Old Quarter”

”Old Quarter” – Hanois “summende hjerte” i mere end 1000 år. Old Quarter er beliggende ved den nordlige ende af Hoan Kiem søen, og er stadig et midtpunkt i de lokales hverdag. De 36 gader, som Old Quarter også bliver omtalt som, er originalt navngivet efter de handelsvarer, der engang blev handlet der. Visse gader specialiserer sig stadig for eksempel Hang Gai, hvor der handles silke og tekstiler – i daglig tale refereres der til som ”Silk-street”.

Old Quarter er et fascinerende sted at vandre rundt, uanset om du shopper souvenirs eller beskuer det travle byliv over en kold Bia Hoi (friskbrygget øl) i en af de mange fortovsbarer.

Morgenløbetur om Westlake

Westlake (Tay Ho) er en fremragende måde at undslippe Hanois travle gader for en kort stund. Og hvilken bedre start på dagen findes der, end en morgenløbetur langs med Westlake, alt imens livet i den travle by endnu en gang vækkes til live. Undervejs vil du blandt andet støde på Vietnamesere, der praktiserer morgengymnastik, lokale der prøver lykken med fiskestangen eller andre morgenfriske løbere, der nyder Westlake’s stilhed.

Westlake er blevet et populært fristed for mange udlændinge i Hanoi, samt velhavende Vietnamesere på grund af dets rolige udtryk, der står i dyb kontrast til resten af Hanoi.

Dyk ned i Hanois historie (Thang Long citadellet)

Hanois historie går mere end 1.000 år tilbage i tiden, og nye udgravninger ved det kejserlige citadel Thang Long har løftet sløret for fortidsminder, der dateres tilbage til det 7. århundrede. Gennem tiden er der gjort mange arkæologiske fund på stedet.

Stedet har også mere moderne resonans. Man finder også her “House D67”, som var hovedkvarteret for den Vietnamesiske folkehær i krigsårene 1955-1975.

Vietnamesisk kaffe og café kultur

Den Vietnamesiske hovedstad kan først rigtig forstås, når du har fundet dig til rette på en fortovscafé og venter på, at din kaffe langsomt filtreres. Hanoi kan virke travl og stressende på ydersiden, men byens sande rytme er langt fra forhastet. De mange kaffesteder giver turister såvel som vietnamesere et frirum fra den travle by. Når den afkølede kaffe serveres, gives der genlyd gennem de travle gader, som pludselig virker fredfyldte og afslappende. Du bør derfor besøge en af de mange kaffesteder i Hanoi, og mærke hvordan byen ændres.

Litteraturens tempel i Hanoi

I 1070 blev Litteraturens Tempel bygget med intentionen om at skulle fungere som et universitet og var dedikeret til Konfutse og hans studerende. Heldigvis er bygningen bemærkelsesværdigt bevaret og er et glimrende eksempel på vietnamesisk arkitektur.

Templet fungerer i dag som en hyldest til uddannelse og litteratur. Mange af de besøgende er skolebørn og studerende, som kommer forbi sammen med deres undervisere, for at de kan forstå vigtigheden af at uddanne sig.

Den mest anerkendte præmie for de mest succesfulde studenter var at få deres navne indgraveret på de såkaldte skildpadde-steler.

Thang Long vanddukke-teater

Under dit ophold i Hanoi er Thang Long vanddukke-teateret en af de andre seværdigheder, du ikke må gå glip af.

Dukkeførerne står i vand til livet, mens de via lange bambusstokke styrer dukkerne, så det ligner, at dukkerne danser på vandets overflade.Forestillingerne skildrer ofte en historie om lokale legender og landbrugshistorier eller vietnamesiske myter.

Det siges, at disse forestillinger startede i Vietnams landdistrikter, når rismarkerne blev oversvømmet i regnsæsonen og de lokale dansede med dukker på vandet for at skabe underholdning. Vanddukke-teatret giver en autentisk oplevelses af traditionel vietnamesisk underholdning.

Banana Island

Bananøen (Banana Island) er bestemt et besøg værd. Kryds Den Røde Flod (Red River) via Long Bien broen, og halvejs befinder du dig på en eksotisk ø, hvor banantræer og andre frugter dyrkes. Stedet og dets frodighed står i dyb kontrast til Hanois larmende karakter, og dette har gjort stedet til et formidabelt sted for folk, som ønsker at undslippe Hanois travlhed for en kort stund. Det er blevet populært at dyrke yoga her eller løbe en tur i bananplantagerne. Nogle tager endda hertil for at svømme en tur langs flodbredden.

Få seneste nyt fra Vietnam by Topas

       

Hang Be Markedet

Igennem hundreder år har Hang Be-markedet været en uundværlig del af Vietnams hovedstad. For de lokale i Hanoi er Hang Be-markedet et sted for socialisering – et kulturelt rum for befolkningen i de gamle kvarterer. Derudover, takket være dets centrale beliggenhed, føler folk ofte, at maden her har en bedre smag. Måske er dette en subjektiv holdning, der ikke længere er korrekt, men ikke desto mindre ligger det stadig dybt i Hanoi-folkets sind.

Efter århundreder formår Hang Be stadig at bibeholde samme disciplin som i gamle dage. Hver morgen opsættes små boder, der forsvinder ved solnedgang, hvor alle samler deres varer og vender hjem igen, for at dagen endnu engang kan begynde på ny den næste dag. Hver enkelt har sin egen lille plads, der er blevet tildelt i fælleskab. Ved dette marked opstår der aldrig stridigheder omkring handelspladserne blandt sælgerne.

Ho Chi Minh Mausoleet

Ho Chi Minh Mausoleet er en af de mest besøgt seværdigheder i Hanoi, og det er ikke en tilfældighed. Mausoleet er hvilestedet for revolutionslederen Ho Chi Minh, den mest ikoniske og populære leder i Vietnam, blandt folket også kaldet ”Onkel Ho”. Hans krop er bevaret i et glasbur inde i det pompøse monument. For besøgende kan en udflugt til Ho Chi Minhs hvilested være en ekstraordinær oplevelse, da det ikke kun er en gennemsnitlig attraktion, men en del af unik historie, der har stor affektionsværdi blandt folket.

Dong Xuan markedet

Dong Xuan markedet er indrettet i en fireetagers bygning af sovjetisk stil, beliggende i den nordlige ende af Hanois ”Old Quarter”. Det blev etableret i 1889.

Det er også kendt som Hanois største indendørs marked, der tilbyder en bred vifte af varer; friske råvarer, souvenirs, tøj, elektronik og husholdningsapparater. Ligesom mange markeder i Sydøstasien, har Dong Xuan markedet et travlt ”fersk-vare område” i stueetagen, hvor de lokale handler seafood, kød og grønsager. Udforsk Dong Xuan markedet og køb et par souvenirs til fordelagtige priser, imens du oplever rigtig vietnamesisk markedsstemning.