Tips og tricks
til din Vietnam rejse

Alt hvad du behøver at vide inden du rejser til Vietnam

Næsten klar til afgang på din drømmerejse til Vietnam? Læs svar på ofte stillede spørgsmål herunder.

Stadig på udkig efter den rejse til Vietnam der passer til lige præcis til dig? Så kan du læse mere om nogle oplevelser vi vil anbefale du får med når du besøger Vietnam.

Farverige minoriteter

Jungle og
rismarker

Halong Bugten

Når du sidder og planlægger din rejse til Vietnam kan der dukke mange spørgsmål op. Vi har samlet nogle af de spørgsmål vi hyppigst får fra vores kunder forud for deres rejse til Vietnam. 

Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her på siden er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt til os. Se vores kontaktoplysninger på denne side

Pas - gyldighed

Ved rejser til Vietnam skal dit pas være gyldigt i minimum 6 måneder udover rejseperioden. Dette er VIGTIGT, da lufthavnspersonalet helt enkelt ikke giver dig lov til at rejse med flyet fra Danmark.
Husk at kontrollere dit pas i god tid.

Får du nyt pas efter bestilling af din rejse til Vietnam ringer du blot til kontoret i Ry, så opdaterer vi pasnummeret på din bestilling.

Hvilke vaccinationer skal man have til Vietnam?

Når du rejser til Vietnam med Topas anbefaler vi, at du kontakter egen læge for vejledning om vaccinationer ca 30. dage før din rejse.

Det er vigtigt, at du oplyser lægen om, hvor din rejse til Vietnam går hen. Lægen vil ofte spørge ind til, om du skal til en jungle i lavlandet, og dine egne præferencer for malariamedicin.

Hvis du ønsker at læse mere om vaccinationsanbefalinger ved rejse til Vietnam, kan du besøge Statens Serum Instituts hjemmeside.

Topas må ikke vejlede i brugen af medicin, men konstaterer at de fleste gæster er stivkrampevaccineret, og har Hepepatitis A vaccine.  Cirka halvdelen af vores gæster i Vietnam har malariapiller med i bagagen. Om du ønsker dette er op til dig og din læge.

Skal man have visum til Vietnam?

Som dansk statsborger skal du ikke bruge visum på rejser med ophold i Vietnam i op til 15 dage. Ofte vil en rejse på 17 dage (inklusiv rejsedagene fra Danmark) være på netop 15 dage (afhængig af din flyplan).

Er rejsen til Vietnam længere end 15 dage i landet, skal du have et visum. Det kan søges online og tager normalt 3 arbejdsdage fra du har søgt til du har fået dit visum. Dit pas skal være gyldigt min. 6 mdr. efter hjemkomst + det skal indeholde minimum 2 blanke sider for viseringer.
Du skal huske at printe og medbringe dit visum.

Nb. visumreglerne kan variere hvis du har andet statsborgerskab end dansk.

Tidsforskel

Vietnam er 5 eller 6 timer foran tiden i Danmark afhængig af om det er sommer eller vintertid i Danmark.

Elektroniske apparater og stikkontakter

Opladere til telefoner og andre små elektriske apparater kræver normalt ingen adapter for at kunne bruges Vietnam.
Vær opmærksom på at tre-benede strømstik og helt runde stikpropper (ofte computer-opladere) måske ikke passer i stikkene. Sørg i givet fald for at have et to-benet stik eller en adapter med.

Penge og betalingskort

Valutaen i Vietnam hedder vietnamesiske dong –  i daglig tale Dong.

1 amerikansk dollar svarer til ca 23.000 Dong.

Hvis du medbringer kontanter, foreslår vi at du medbringer USD, da kursen er favorabel, men EUR kan også benyttes. Topas anbefaler, at du på din Vietnam rejse holder dig fra gadevekslerer, for dermed at undgå at blive snydt med falske sedler.
Der er rig mulighed for at veksle hos bankerne i Vietnam, som i tillæg ofte har den bedste vekselkurs.
Når du rejser hjem, kan du veksle overskydende Dong til US dollars i lufthavnen.

Når du lander i de internationale lufthavne, kan du altid finde filialer af større banker, hvor du trygt kan veksle eller hæve penge på dit VISA eller Mastercard.

Du behøver faktisk slet ikke at medbringe kontanter hjemmefra. Under din rejse til Vietnam vil ofte møde hæveautomater i de større byer. Vietnams hurtige udvikling betyder også, at du efterhånde kan bruge kreditkort til betaling på flere og flere restauranter, i butikker osv. Mange af hæveautomaterne har dog et loft på cirka 100 USD per hævning (svarende til 2.300.000 dong).

En af fordelene ved at rejse til Vietnam er det relativt lave prisniveau. Især hvis du sørger for at spise på de lokale vietnamesiske restauranter og ikke de vestlige restauranter, hvor du kan ende med at betale næsten det samme som i DK.

Drikkepenge

Det er ikke et krav om at give drikkepenge i Vietnam, om end det er meget normalt især til guider, restauranter, hotel, chauffører og rengøringspersonale.  Normalt niveau for drikkepenge for guider er 10-15 USD pr. guide pr. dag, for en mindre gruppe på 2-4 personer. Chauffører på længere strækninger 7-10 USD. Drikkepenge gives for at anerkende sin tilfredshed med den leverede ydelser, så man er velkommen til at give mindre eller mere.

Mad og drikke i Vietnam

Du kan med stor fornøjelse, og lidt omtanke på din mave, både spise den dejlige mad og nyde drikke med isterninger i Vietnam.
Isterninger er lavet på renset drikkevand og selv gadekøkkener er oftest uden problemer for maven, selv om det synes noget eksotisk.
Du skal IKKE drikke vand fra hanen. Af hensyn til plastikforbrug, opfordrer Topas til at du tager en vandflaske med på din rejse, som du derefter fylder op fra hoteller, restauranter og lignende der alle har blå 20-liters dunke med rent vand – de deler gerne gratis! Hvis du ikke har mulighed for dette, kan du købe 1.5L flasker med rent flaskevand over alt.

WiFi og mobildækning

På din rejse til Vietnam vil du opleve at der både er god mobildækning og WIFI muligheder. Du kan dermed holde kontakten med dine nærmeste efter behov. Du kan nemt og billigt købe et vietnamesisk sim-kort i alle byer, her vil gadesælgeren glædeligt hjælpe dig med at installere kortet og sørge for at din telefon virker.
Stort set alle hoteller og større restauranter tilbyder gratis WIFI.

Fly og bagage

Vær opmærksom på, at der kan være andre vægtgrænser på indenrigsflyvninger i Vietnam end der er på internationale flyninger.

Internationale flyvninger vil ofte have en vægtgrænse på omkring 25-30 kg, hvor indenrigsflyene i Vietnam ofte tillader maksimalt 20 kg.

Nærmere information vil fremgå af jeres tilsendte flyinformationer, som I modtager inden afrejse.