Topas Vietnam guide

Talrige muligheder venter på din Vietnam rejse - Topas egen Vietnam guide hjælper dig på vej.

Vietnam er altid et besøg værd – uanset tid på året. Det langstrakte frodige land rummer 54 etniske minoriteter og har været igennem en omskiftelig tid indenfor de sidste 100 år. Så uanset hvordan du rejser i Vietnam kommer du til at opleve historie, kultur og natur side om side.

Vietnamesisk mad - street food

Det Vietnamesiske køkken er berømt over hele verden, og byder på veltilberedt frisklavet mad, så du kan uden bekymringer spise som de lokale. Gå på opdagelse i de smalle gader i storbyerne og smag dig frem. Vil du gerne kombinere det kulinariske med det kulturelle kan du f.eks. i Saigon komme med på Vespa by Night Street Food tour, hvor du besøger både spisesteder og spillesteder.

Hvis du vil vide mere om nudelretten Pho (fø) eller andre lokale specialiteter har vi samlet noget af vores viden på denne side om det Vietnamesiske køkken

Vietnam med børn

Vietnam er et godt land at besøge, når man rejser med børn. Den vietnamesiske befolkning er meget venlig og imødekommende, og landets klima og natur gør Vietnam til et ideelt sted for familier.
Vi har lavet en liste over gode aktiviteter for børn, der besøger Vietnam.

Vi har lavet et færdigt forslag til familier, der rejser til Vietnam, men kan lave en skræddersyet rejse, der passer til lige præcis din familie.

Hanoi guide

Hanoi has been Vietnam’s historical and political center for more than 1000 years. The city therefore offers many exciting experiences, such as Ho Chi Minh Mausoleet or the iconic “Old Quarter“.

Read more about:

10 exciting things to do in Hanoi

Ho Chi Minh City guiden

Ho Chi Minh City (tidligere: Saigon), Vietnams største by og stedet hvor Vietnamkrigen ebbede ud ved Saigons fald i 1975. Storbyen og dets område byder på et hav af interessante oplevelser, blandt andet gemmer stedet på fatastiske levn fra Vietnamkrigens tid, heriblandt de legendariske Chu Chi tunneller.

Læs videre her om 8 interessante møder med Ho Chi Minh City

Guide til Vietnams etniske grupper​

Vietnam er hjemsted for utallige etniske grupperinger, der gør landet til et yderst interessant  rejsemål. På din Vietnamrejse vil du med garanti støde på forskellige etniske grupper, fx hvis du besøger Topas Ecolodge i Sapa regionen vil du sikkert stifte bekendtskab med Dao & Hmong folket.

Vi har samlet meget mere info om de farverige minoriteter på denne side

Guide til Vietnams nationalparker

Vietnam er et land med stor biodiversitet, landets nationalparker og natur reservater er derfor en fremragende måde at opleve landets diversitet. Du kan blandt andet opleve eksotisk dyreliv i Cat Tien nationalparken.

På din rejse kan du bl.a. besøge disse 6 enestående nationalparker i Vietnam

Løb i Vietnam

Vietnam er relativ ny som løbenation, men leverer nogle gode muligheder for at løbe. Når du besøger storbyerne, kan du starte dagen med en tidlig morgenløbetur sammen med lokalbefolkningen, før trafikken bliver tæt og temperaturen høj.

Når du bor i eller i nærheden af nationalparkerne, kan du nyde en rigtig naturoplevelse, på små stier gennem rismarker eller jungle.

Topas er arrangør af tre unikke trailløb i Vietnam, samlet i Vietnam Trail Series.

Topas Lodges i Sapa

Topas har været i Sapa i mere end 20 år. Gennem årene har vi arbejdet tæt sammen med lokale familier. I dag kan du besøge Topas Ecolodge på sin egen bjergtop eller Topas Riverside Lodge så langt ind i dalen som du kan gå, lige på kanten af junglen.

Du kan nyde udsigten og naturens skønhed eller tage en vandretur eller cykeltur med en af vores lokale guider for at vise dig det allerbedste af Sapa, herunder et besøg i hjemmet til en af de mindretalsfamilier, der bor i bjergene .

Vejret i Vietnam

Vejret i Vietnam kan være meget forskelligt, da landet strækker sig mere end 1600 kilometer fra nord til syd. Det betyder, at du kan opleve både tropisk og subtropisk klima i Vietnam.

Du vil altid kunne finde godt vejr i Vietnam, så du kan besøge landet året rundt.

Vi har lavet en kort guide til vejret i Vietnam.