VEJRET I VIETNAM

Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Vejret i Vietnam er meget varieret grundet den store afstand fra nord til syd. Vietnam strækker sig fra den bjergrige Van Don provins i nord, og 1600 km mod syd, til udmundingen af det frodige Mekongdelta. Det svarer længdemæssigt til afstanden fra Danmark til Italien.

Vietnams vejr og klima

Vietnam har således både subtropisk og tropisk klima. I Nordvietnams bjergrige områder, på grænsen til Kina, kan man opleve temperaturer, der nærmer sig frysepunktet, og endda se sne på toppen af landets højeste bjerg Fansipan ved Sapa. I Sydvietnam vil du derimod møde klassisk varmt ækvator-klima. Vejret i Vietnam er derfor meget alsidigt, hvilket gør Vietnam til en god rejsedestination.

Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Hvis du går og spekulerer “Hvornår er det bedst at rejse til Vietnam”, er svaret enkelt. Vietnams klimamæssige diversitet betyder, at der IKKE er dårlige tidspunkter at rejse til Vietnam på. Der er helt enkelt altid områder med behageligt klima. Når du rejser til Vietnam har du derfor selv en vis indflydelse på, hvilke forhold du kommer til at rejse under, det afhænger blot af hvor og hvornår du besøger landet.

Når du kigger på vejret i Vietnam kan du groft dele det op i 3 regioner: Nordvietnam, Centralvietnam og Sydvietnam.

Nordvietnam
Det er her du finder Vietnams hovedstad Hanoi, bjergbyen Sapa og de mange risterrasser og ikke mindst den UNESCO beskyttede Halong Bugt.

Centralvietnam
Endeløse hvide sandstrande ved Da Nang, UNESCO beskyttede Hoi An, den tidligere kejserby Hue og verdens største grotte Son Doong.

Sydvietnam
Her kan du besøge det enorme Mekong Delta, den hurtigt voksende storby Ho Chi Minh City, Nam Cat Tien nationalpark, strande ved Mui Ne og Nha Trang og de to eksotiske øer Phu Quoc og Con Dao.

Herunder kan du læse vores guide til klimaet og vejret i de forskellige dele af Vietnam:

Kort over Vietnam

Ofte stillede spørgsmål om vejret i Vietnam

Det bedste vejr i Vietnam er typisk fra november til april. Disse måneder er kendetegnet ved mildt og tørt vejr, hvilket gør det ideelt for sightseeing og udendørsaktiviteter over hele landet.

Regntiden i Vietnam varierer afhængigt af regionen. Generelt set er regntiden i den nordlige del af landet fra juni til september, mens den centrale og sydlige del oplever regn fra maj til oktober. Disse måneder kan være præget af hyppige og kraftige regnskyl.

Det koldeste vejr i Vietnam opleves normalt i den nordlige del af landet i perioden fra december til februar. Temperaturen kan falde betydeligt, især om natten, hvilket gør disse måneder til de køligste måneder i året.

Selvom sommeren i Vietnam er en del af regntiden, er det stadig muligt at besøge landet. I den centrale og sydlige del af Vietnam, som f.eks. i byer som Hoi An og Nha Trang, kan du stadig nyde solrige dage, selvom der kan være sporadiske regnbyger. Det er vigtigt at være forberedt på regnvejr og tage hensyn til vejrforholdene, hvis du planlægger at besøge Vietnam om sommeren.

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud

Scenery of beautiful Sapa mountains

Vejret i Nordvietnam

(Sapa, Ha Giang, Halong Bugten og lavlandet ved Hanoi)

Anbefalet tid at rejse til Nordvietnam:
Marts – April & August – November

Marts – April:
18-32 grader. Dage med solskin og dage med overskyet. Sjældent regn.

August – November
19-30 grader. Varierede vejrforhold. Dage med regn og dage med tørvejr.

Nordvietnam har fire årstider

I de nordlige områder i Vietnam er der fire årstider, som vi kender det i Danmark. Dog er vejret i Nordvietnam en del varmere året rundt sammenlignet med Danmark. Temperaturen i dagtimerne afhænger af hvorvidt vejrfronten kommer fra det kølige nord eller det varmere syd. Du skal være opmærksom på at da Sapa og Topas Ecolodge er beliggende i henholdsvis 1600 og 1000 meters højde, vil her være køligere end i andre områder af Vietnam.

I Nordvietnams sommermåneder, maj til september kan man både opleve vejr der byder på dagsregn men også skyfrit. Ofte vil der i regnperioden falde kraftig regn om aftenen og natten, hvor de fleste er inden døre. Hvis regnen falder om dagen, er denne varm og svalende. Vi rejser gerne i regnperioden, da det meste regn kan undgås med en paraply og da der til gengæld er meget frodigt og grønt.

Vejret i Hanoi Vietnam

Vejret i Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi bør uden tvivl indgå på din rejse til Vietnam.  Og selv om vejret varierer hen over året, er det ikke grund nok til ikke at besøge byen.

Den aller bedste tid at besøge Hanoi er fra februar til april, hvor temperaturen er 20-25 grader, og den gennemsnitlige mængde nedbør er begrænset. I slutningen af oktober falder temperaturene igen, og det samme gør den gennemsnitlige nedbør, så dette er også en rigtig god tid at besøge Hanoi.

Hvis du besøger Hanoi om sommeren vil du møde temperaturer omkring 30 grader og i gennemsnit regner det hver anden dag. Besøger du Hanoi i denne periode vil du blive imponeret over hvor lidt opmærksomhed de lokale giver regnvejret. Hvis de overhovedet gør noget, nøjes de med at stoppe og tage et regnslag over sig inden de fortsætter deres færd på motorcyklen.

Er du fotograf har du under de regnfulde perioder i Vietnam mulighed for at mange de mest fantastiske billeder af Vietnamesere der fortsætter deres daglige gøren og laden på trods af kraftige regnbyer.

Vejret i Sapa

Den bjergrige Sapa region er på mange rejsendes ønskeliste, og med god grund.

Den bedste kombination af behagelige temperaturer og begrænset nedbør finder du i foråret eller efteråret. Hvis du besøger Sapa i september har du i tillæg mulighed for at betragte den farverige gul-grønne mosaik af risterrasser der nærmer sig høstsæson.

Sommeren i Sapa byder på dage med nedbør og dage med tørvejr, men de små stier man vandrer på bliver lidt glattere på denne årstid. Temperaturerne befinder sig dog stadig 20’erne så du vil fortsat være varm, selv om du skulle blive våd.

Vejret i Centralvietnam

(Hoi An, Danang, Dong Hoi & Hué)

Anbefalet tid at rejse til Centralvietnam:
Februar – August

Februar – August:
Solskin og tørt vejr. Mellem 20-34 grader. Enkelte regnbyer.

Idyllic boat sailing in Hoi An river

Centralvietnam mellem bjerge og hav

Centralvietnam adskiller sig fra det nordlige Vietnam, idet der kun er to årstider. Den tørre årstid strækker sig fra december til august og regntidsperioden fra september til november.

Vejret i Midtvietnam er også varierende grundet bjergkæden, Truong Son, der har stor indflydelse på vejret. For eksempel vil man ofte opleve markante temperatur- og vejrmæssige forskelle når Hai Van-passet krydses mellem Hue og Danang.

Karakteristisk for vejret i Midtvietnam er, at højlandet er en anelse køligere end lavlandet. Vietnam er beliggende i en såkaldt monsun-zone, hvilket betyder at man i det centrale Vietnam kan opleve mindre tyfoner efterfulgt af oversvømmelser i perioden fra oktober til november. Topas har et stærk beredskab hvis sådanne sjældne situationer skulle opstå, vi vil vil typisk være informeret på forhånd og koordinere rejsen i tæt samarbejde med vores lokale topas ansatte og dig.

Vejret i Danang Vietnam Topas

Vejret i Hoi An

UNESCO Verdensarvsbyen Hoi An med sin varierede arkitektur, lanternefyldte bymidte og lange hvide strande er et oplagt stop på en rejse rundt i Vietnam.

Vejret i Hoi An udgøres af tør sæson og regntid. For at få den bedste oplevelse af både byen og strandene anbefaler vi at du besøger Hoi An i den tørre sæson, fra februar til august. I denne periode vil du møde temperaturer omkring 25-30 grader og havtemperaturer der er på næsten samme niveau.

Regntiden starter i september og varer til december, med de største nedbørsmængder i oktober-november. Slutningen af året er også der hvor Hoi An af og til blive ramt af oversvømmelse. For de lokale er det en tilbagevendende begivenhed, så de har stor erfaring i at håndtere det. Når du går rundt i byen vil du i mange huse kunne se markering der viser vandstandens niveau fra de forskellige historiske oversvømmelser.

Bliv inspireret af vores pakkerejser som inkluderer Hoi An og Central Vietnam

Familieferie i Vietnam


I denne komplette familierejse kommer I både til hovedstaden Hanoi, bjergene i Sapa, på minicruise i Lan Ha Bay og strandferie i Hoi An.

15 dage fra 22.000 DKK /person

Den store Vietnam-rundrejseDenne aktive rejse går i dybden med fantastiske Vietnam – landets historie, kultur og natur.

20 dage fra 29.500 DKK /person

Smagen af Vietnam

Se det smukke Nordvietnam og afslut rejsen med afslapning ved Hoi Ans hvide sandstrande.

12 dage fra 22.500 DKK /person

mekong-flowers-vietnam

Vejret i Sydvietnam

(Ho Chi Minh City, Mekong deltaet, & Phan Thiet)

Anbefalet tid at rejse til Sydvietnam:
November – April

November – April:
Høj solskin. Mellem 21 – 33 grader.

Vejret i Sydvietnam

Vejret i Sydvietnam tilhører tropisk klima, derfor er der varmt hele året rundt, fra 25 til 35 grader. Den gennemsnitlige dagtemperatur ligger på cirka 30 grader.

Sydvietnam har to årstider, den tørre årstid og regntiden. Regntiden strækker sig fra maj til oktober. Når det regner i Sydvietnam, falder der store mængder regn, typisk i 1-2 timer og i gennemsnit 2 ud af 3 dage. Grundet det kraftige, men kortvarige regnskyl, er luftfugtigheden ikke så høj, den store mængde nedbør taget i betragtning.

Den tørre sæson i Sydvietnam strækker sig fra midt-november til april, her er der begrænset nedbør og altså adskillige dage og uger uden regn.

saigon-weather

Vejret i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City ligger i det sydlige Vietnam, og har dermed tropisk klima. Du vil derfor møde stabile høje temperaturer året rundt.

Den bedste tid på året at besøge Ho Chi Minh City er i den tørre periode fra november til april

Vejret i Ho Chi Minh City (Saigon) Topas

Bliv inspireret af vores pakkerejser som inkluderer Sydvietnam

Det bedste af Vietnam


Kom med på eventyr og oplev det bedste af Vietnam, når Topas viser vejen, fra det frodige Mekong delta og til de højeste bjerge i sydøst Asien.

17 dage fra 22.500 DKK /person

Den store Vietnam-rundrejseDenne aktive rejse går i dybden med fantastiske Vietnam – landets historie, kultur og natur.

20 dage fra 29.500 DKK /person

Det bedste af Sydvietnam


Oplev Mekong Deltaet fra cykel og båd, kom på vandring i junglen i Nam Cat Tien Nationalpark, og på cykel fra bjergene til stranden.

13 dage fra 23.000 DKK /person

Hvornår skal man besøge strandene i Vietnam?

Vietnam har mange fine og lange strande langs syd-østkysten, og mange af vores rejsende vil gerne slutte deres ferie af med 3-5 dage ved stranden.

Strandene ved Hoi An giver en ideel rejseoplevelse i kombination med byens historiske centrum. Den bedste tid at tage til Hoi An er i den tørre periode fra februar til august.

Nha Thrang ligger længere mod syd i Vietnam, og har derfor lidt højere havtemperaturer end Hoi An. Lufttemperaturen er i slutningen af 20’erne
Kystlinjen i Nha Tran er mere åben mod syd-øst, hvilket har den positive effekt at mændgen af nedbør er lavere end i Hoi An. Den tørre periode fra februar til august er dog stadig den aller bedste periode at besøge Nha Trang.

Strandene ved Mui Ne og Phan Thiet er dem med mindst nedbør hen over året, så her vil du ud over strande også finde klitområder ind i landet. Regntiden dækker nogle måneder om året, men altså med mindre nedbør end længere nordpå.

Øen Phu Quoc har stabile temperaturer året rundt, både når det kommer til havtemperatur og lufttemperatur. På Phu Quoc ligger regntiden om summeren, så det bedste tidspunkt at besøge Phu Quoc er fra november til april.

Læs vores guide

De 8 bedste
strande i Vietnam

Hvornår er det regntid i Vietnam?

Du vil møde regntid i Vietnam på forskellige tidspunkter afhængig af hvilken del af landet du besøger.

Hos Topas laver vi rejser til Vietnam året rundt, og har gjort det i næsten 30 år – med glade gæster. Regntiden kommer til udtryk på forskellig vis, men mange steder vil du møde kortvarige kraftige regnskyl sidst på eftermiddagen, men i kombination med høje temperaturer, så det føles langt fra som en dansk regnvejrsdag.

Den samlet set bedste periode at rejse til Vietnam er slut februar til slut april hvis du vil besøge hele landet. Vil du kun besøge dele af det langstrakte land afhænger dit valg af rejseperiode af hvilke dele du vil besøge.