HANOI GUIDEN

10 spændende oplevelser og
seværdigheder i Hanoi, Vietnam

En af de første ting du vil ligge mærke til i mødet med Hanoi, Vietnams hovedstad, er trafikken – dythornenes larm når de lokale suser forbi på den endeløse flåde af scootere der præger bybilledet, alt imens turister går på opdagelse i et hav af spændende oplevelser.

Talrige oplevelser venter med alt fra velsmagende gadekøkkener til traditionel underholdning, og ikke mindst den fascinerende historie og kultur, i en by som har overlevet kolonial besættelse og krig, med sin ånd intakt. Her er vores bud på 10 spændende oplevelser i Hanoi.

Hanoi, Vietnam: Seværdigheder

Udforsk Hanois ”Old Quarter”

”Old Quarter” – Hanois summende hjerte i mere end 1000 år. Old Quarter er beliggende i den nordlige ende af Hoan Kiem søen, og er stadig et midtpunkt for lokales hverdagsliv. De 36 gader, som Old Quarter også bliver omtalt som, er originalt navngivet efter de handelsvarer der engang blev handlet der. Visse gader specialiserer sig stadig, for eksempel Hang Gai, hvor der handles silke og tekstiler, i daglig tale refereres det til som ”Silk-street”.

Old Quarter er et fascinerende sted at vandre rundt, uanset om du shopper souvenirs eller beskuer det travle byliv over en kold Bia Hoi (friskbrygget øl) i en af de mange fortovsbarer.

Turister går på opdagelse i Old Quarter i Hanoi

Vietnamesisk kaffe- og cafékultur

Den Vietnamesiske hovedstad kan først rigtig forstås, når du har fundet dig til rette på en fortovscafé og venter på, at din kaffe langsomt filtreres. Hanoi kan virke travl og stressende på ydersiden, men byens sande rytme er langt fra forhastet. De mange kaffesteder giver turister såvel som vietnamesere et frirum fra den travle by. Når den afkølede kaffe serveres, gives der genlyd gennem de travle gader, som pludselig virker fredfyldte og afslappende. Du bør derfor besøge en af de mange kaffesteder i Hanoi, og mærke hvordan byen ændres.

Forslag til rejser, der inkluderer Hanoi

Den store Vietnam-rundrejseDenne aktive rejse går i dybden med fantastiske Vietnam – landets historie, kultur og natur.

20 dage fra 29.500 DKK /person

Smagen af Vietnam

Se det smukke Nordvietnam og afslut rejsen med afslapning ved Hoi Ans hvide sandstrande.

12 dage fra 22.500 DKK /person

Familieferie i Vietnam


I denne komplette familierejse kommer I både til hovedstaden Hanoi, bjergene i Sapa, på minicruise i Lan Ha Bay og strandferie i Hoi An.

15 dage fra 22.000 DKK /person

Dyk ned i Hanois historie (Thang Long citadellet)

Hanoi er Vietnams hovedstad, og byens historie går mere end 1.000 år tilbage i tiden. Nye udgravninger ved det kejserlige citadel Thang Long har løftet sløret for fortidsminder, der dateres tilbage til det 7. århundrede. Gennem tiden er der gjort mange arkæologiske fund på stedet.

Stedet har også mere moderne resonans. Man finder også her “House D67”, som var hovedkvarteret for den Vietnamesiske folkehær i krigsårene 1955-1975.

Morgenløbetur om Westlake

Westlake (Tay Ho) er en fremragende måde at undslippe Hanois travle gader for en kort stund. Og hvilken bedre start på dagen findes der, end en morgen løbetur rundt om Westlake, alt imens livet i den travle by endnu en gang vækkes til livs. Undervejs vil du blandt andet støde på Vietnamesere, der praktisere morgengymnastik, lokale der prøver lykken med fiskestangen eller andre morgenfriske løbere, der nyder Westlake’s stilhed.

Westlake er blevet et populært tilflugtssted for mange udlændinge i Hanoi, samt velhavende Vietnamesere på grund af dets rolige udtryk, der står i dyb kontrast til resten af Hanoi.

Litteraturens Tempel - Hanoi

Litteraturens tempel Hanoi

I 1070 blev Litteraturens Tempel bygget med intentionen om at skulle fungere som et universitet og var dedikeret til Konfutse og hans studerende. Heldigvis er bygningen bemærkelsesværdigt bevaret og er et glimrende eksempel på vietnamesisk arkitektur.

Templet fungerer i dag som en hyldest til uddannelse og litteratur. Mange af de besøgende er skolebørn og studerende, som kommer forbi sammen med deres undervisere, for at de kan forstå vigtigheden af at uddanne sig.

Den mest anerkendte præmie for de mest succesfulde studenter var at få deres navne indgraveret på de såkaldte skildpadde-steler.

Thang Long vanddukke-teater

Under dit ophold i Hanoi er Thang Long vanddukke-teateret en af de seværdigheder du ikke må gå glip af.

Dukkeførerne står i vand til livet, mens de via lange bambusstokke styrer dukkerne, så det ligner at dukkerne danser på vandets overflade.

Forestillingerne skildrer ofte en historie om lokale legender og landbrugshistorier eller Vietnamesiske myter.

Det siges at disse forestillinger startede i Vietnams landdistrikter, når rismarkerne blev oversvømmet i regnsæsonen og de lokale dansede med dukker på vandet for underholdning. Vanddukke-teater givet en autentisk oplevelses af traditionel vietnamesisk underholdning.

Dukker i Halong Bay

Banana Island

Bananøen (Banana Island) er bestemt et besøg værd. Kryds Den Røde Flod (Red River) via Long Bien broen, og halvejs vil du befinde dig på en eksotisk ø hvor banantræer og andre frugter dyrkes. Stedet og dets frodighed står i dyb kontrast til Hanois larmende karakter, og dette har gjort stedet til et formidabelt tilflugtssted for folk, som ønsker at undslippe Hanois travlhed for en kort stund. Populært er det blevet at dyrke yoga her, eller løbe en tur i bananplantagerne. Nogle tager endda hertil for at svømme en tur langs flodbredden.

Hang Be Markedet

Igennem hundreder år, har Hang Be-markedet været en uundværlig del af Vietnams hovedstad. For de lokale i Hanoi er Hang Be-markedet et sted for socialisering – et kulturelt rum for befolkningen i de gamle kvarterer. Derudover, takket være dets centrale beliggenhed, føler folk ofte at maden her har en bedre smag. Måske er dette en subjektiv holdning, der ikke længere er korrekt, men ikke desto mindre ligger det stadig dybt i Hanoi-folkets sind.

Efter århundreder formår Hang Be stadig at bibeholde samme disciplin som i gamle dage. Hver morgen opsættes små boder, der forsvinder ved solnedgang, hvor alle samler deres varer og vender hjem igen, for at dagen endnu engang kan begynde på ny næste dag. Hver enkelt har deres egen lille plads, der er blevet tildelt i fælleskab. Ved dette marked opstår der aldrig stridigheder omkring handelsområder blandt sælgerne.

Ho Chi Minh Mausoleet

Ho Chi Minh Mausoleet er en af de mest besøgt seværdigheder i Hanoi, og det er ikke en tilfældighed. Mausoleet er hvilestedet for revolutionslederen Ho Chi Minh, den mest ikoniske og populære leder i Vietnam, blandt folket også kaldet ”Onkel Ho”. Hans krop er bevaret i et glasbur inde i det pompøse monument. For besøgende kan en udflugt til Ho Chi Minhs hvilested være en ekstraordinær oplevelse, da det ikke kun er en gennemsnitlig attraktion, men en del af unik historie, der har stor affektionsværdi blandt folket.

Sightseeing i Hanoi

Dong Xuan markedet

Dong Xuan Markedet er indrettet i en fireetagers bygning af sovjetisk stil, beliggende i den nordlige ende af Hanois ”Old Quarter”. Det blev etableret i 1889.

Det er også kendt som Hanois største indendørs marked, der tilbyder en bred række af varer; friske råvarer, souvenirs, tøj, elektronik og husholdningsapparater. Ligesom mange markeder i Sydøstasien, har Dong Xuan markedet et travlt ”fersk-vare område” i stueetagen, hvor de lokale handler seafood, kød og grønsager. Udforsk Dong Xuan markedet, og køb et par souvenirs til fordelagtige priser, imens du oplever rigtig vietnamesisk markeds-stemning.