Familieferie i Vietnam

Pris fra 22.000 DKK / person

Vietnam er et godt sted at rejse med børn. I denne komplette familierejse kommer I både til hovedstaden Hanoi, bjergene i Sapa, på minicruise i Lan Ha Bay og strandferie i Hoi An. Vi har lavet et miks af dage med indhold og dage I disponerer over, så aktivitetsniveauet kan afpasses til lige præcis til den type familieferie der passer på jeres familie.

Når du rejser med børn i Vietnam, betyder indkvarteringen lidt ekstra. Derfor har vi i denne familierejse valgt hoteller med pool eller kort vej til stranden.

Rejsen dag for dag

  Aktivitet Overnatning
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Vores rejser er baseret på afrejse fra Københavns Lufthavn, men er du interesseret i afrejse fra andre lufthavne kan vi selvfølgelig også hjælpe med det.

Inkluderede måltider: - / - / - (der serveres måltider og snack ombord på flyet på de oversøiske flyvninger)
Dag 2 Ankomst til Hanoi - cyclotur rundt i byen Sunline Paon Hotel & Spa
Når I lander i lufthavnen i Hanoi står vores chauffør klar til at tage jer med til hotellet i hjertet af Hanoi.

Midt på eftermiddagen kommer vores guide og tager jer med på cyclotur rundt i Old Quarters livlige smalle gader. I vil lære om de lokales liv og om gaderne, der alle har navne efter den vare der produceres eller sælges på den pågældende gade, det kan være sukker, bambus, læder, sølv, etc.

Inkluderede måltider: - / - / -
Dag 3 Til landsbyen Ky Son Moon Garden
Efter morgenmaden går turen ud til en mindre landsby, Ky Son, som ligger 70 km fra Hanoi. I landsbyen bliver I indlogeret på Moon Garden Homestay, og I vil med det samme kunne mærke roen og stilheden som omfavner indbyggerne i denne del af Den Røde Flods delta.

Dagen byder på flere aktiviteter, både indenfor homestayets rammer og i de nærliggende landsbyer.

Jeres værter tager sig godt af jer med bl.a. afslappende urtebad for hænderne, urte dampbad inden aftensmaden, kokkeskole og tilbedelse af Buddha.

I kommer også med på guidet cykeltur til den historiske landsby Duong Lam. Der er undervejs tid til at se på markederne, og høre mere om de lokales liv og skikke.

Dagens programpunkter er del af en gruppetur.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / Aftensmad
Dag 4 På besøg i landsbyen Moon Garden
Start dagen med at deltage i de traditionelle Yi Jin Jing øvelser inden I kan nyde morgenmaden i de rolige omgivelser.

Formiddagens gåtur bringer jer rundt til de lokale landsbybeboere i Ky Son. I har mulighed for at deltage i bøndernes arbejde på markerne, og dermed få et bedre indtryk af hvordan Vietnameserne dyrker deres jord. Hvilken afgrøde der er i fokus afhænger selvfølgelig af årstiden, men søde kartofler, agurk, majs er gængse fødevarer, men måske kan I også møde lokale der er ved at forarbejde kasava.

Turen går også forbi den lokale børnehave og markedet med friske frugter og andre lokale fødevarer.

Om eftermiddagen er der mulighed for at fiske i homestayets sø, eller blot nyde en rolig eftermiddag i de grønne omgivelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / Aftensmad
Dag 5 Fra Ky Son til bjergene i nord Topas Riverside Lodge
Det er nu tid til at køre nordpå mod bjergene og junglen i Sapa. Efter I har spist morgenmad og sagt farvel til jeres værter kører I til den lille landsby Nam Cang, der ligger helt inde i bunden af Sapa-dalen.
I udkanten af landsbyen på den anden side af floden, og med junglen som bagtæppe ligger den nyrenoverede Topas Riverside Lodge, der i 2020 har fået installeret badeværelse på alle værelser, større køkken og dansk manager.
Frokosten spiser I på lodgens terrasse med udsigt over floden.

Om eftermiddagen tager jeres guide jer med rundt i landsbyen, hvis indbyggere er fra Red Dao minoriteten. På turen rundt i byen kan I se hvordan de lokale laver rispapir, sølvsmykker og broderier.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / Aftensmad
Dag 6 På opdagelse i Nam Cang-dalen Topas Ecolodge
Nyd lyden af naturen mens I vågner til en ny oplevelsesrig dag i Sapa bjergene.

Dagens vandretur gennem Nam Cang dalen tager jer forbi rismarker, vandbøfler, landsbyer og flotte udsigter. Underlaget veksler mellem alt fra betonveje til smalle jordkanter mellem rismarker. Turen går både op og ned ad bakke, og har mange steder som lige passer til et billede.

Turen slutter lidt uden for den lille landsby Sin Chai. Herfra er der en meget kort køretur til Thanh Phu hvor frokosten venter hos en lokal familie. Efter frokosten bliver I kørt til Topas Ecolodge.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 7 Rolig dag på Topas Ecolodge Topas Ecolodge
En tur i poolen, lidt let vandring omkring lodgen eller måske et besøg i Sapa?

Dagen på Topas Ecolodge råder I selv over. Og kan dermed nyde de fredelige omgivelser på bjergets top i jeres eget tempo.

Hvis I ønsker det kan I booke en halvdags udflugt til fods eller på cykel, og besøge de lokale minoriteter i nabolandsbyerne. Måske lokker en tur op på Indokinas højeste bjerg, Fan Si Pan (3143 moh) eller et besøg i Sapa.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 8 Fra Sapa til Hanoi Sunline Paon Hotel & Spa
Det meste af dagen er til din egen disposition i og omkring Topas Ecolodge. Her er skønt at være være, så måske er det bare det du skal – nyde stedets faciliteter, pool med udsigt over bjergene, spa afdeling, slappe af med en bog eller gå lidt rundt i omegnen, hvor der er rigeligt at se på. Vil du lidt længere omkring, har du mulighed for at låne en af lodgens gode mountainbikes.

Du kan også tage shuttlebussen til Sapa, den nærmeste større by og et center for turister og lokale i området. Det er også muligt at tage på en halvdags tur til det højeste bjerg i Indokina, Mt. Fansipan (3.143 m.o.h.) med en nyanlagt kabelbane.

Topas Mountain Express kører fra Sapa kl. 14 og fra Topas Ecolodge kl. 15 og bringer dig direkte til hotellet i Hanoi.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 9 Minicruise i Lan Ha Bay La Pinta
Efter morgenmaden er det tid til at sætte kurs mod Lan Ha bugten. Lan Ha bugten er nabo bugt til den mere kendte, og overfyldte, Halong bugt. I Lan Ha har du samme imponerende natur, men deler pladsen med færre mennesker.

Du bliver kørt direkte ud til havet og molen, hvor en mindre båd sejler dig ud til det større skib, der skal sejle dig rundt i Lan Ha-bugten. Skibet bliver også dit hjem de næste dage, og derfor får du en god introduktion til skibet og sikkerheden ombord under velkomstdrinken.

Undervejs til Cat Ba-øen sejler du forbi masser af småøer, gennem kanaler og ud gennem Cat Ba-nationalparken. Hundredevis af smukke kalkstensklipper rejser sig op af havet, rovfuglene cirkler og fiskerbåde tøffer frem og tilbage.

Efter en liflig frokost med alt godt fra havet, fanget lige udenfor, er der landgang på Cat Ba-øen, hvor en bus kører dig Trung Trang-hulen inde i den fredede skov midt på øen. På en kort guidet vandretur i skoven bliver du introduceret til nationalparken og den tropiske natur.

Derefter er der mulighed for badning og kajakroning.
Tilbage på båden vil kokkene introducere dig til traditionel vietnamesisk madlavning. Måske får du lært et par nye tricks, der kan dupere hjemme i Danmark…

Middagen serveres om bord.
Efter middagen kan du prøve kræfter med blækspruttefiskeri eller nyde fritiden på din kahyts private balkon.

(M / F / A)
Dag 10 Fra Lan Ha til Hoi An Hoi An Garden Villa
Det er svært at forestille sig et smukkere sted at vågne end herude midt i Lan Ha-bugten. Nyd solopgangen over de utallige øer og tag med på en tidlig morgentur ud til en banke, hvor fiskerne allerede er i fuld sving. Tilbage på cruiseskibet kan du nyde din morgenmad.

Efter morgenmaden vil du blive sejlet til Dark and Bright-hulen, som du kan udforske i en mindre bambusbåd.

Tilbage på båden bydes der på frokost mens vi langsomt nærmer os land. Fotomuligheder er enestående og fra båden har du et godt blik over øhavets skønhed.

Efter landgang kører en bus dig til lufthaven i Hanoi og efter en kort flytur til Danang mødes du af vores chauffør, der kører dig det sidste korte stykke til dit hotel i Hoi An.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 11 Lanterner på floden i Hoi An Hoi An Garden Villa
Lanterner er en væsentlig del af bybilledet i Hoi An, og på dagens tur kommer I selv til at prøve kræfter med kunsten at lave en lanterne.

Første stop på jeres guidede tur giver jer en introduktion historien bag lanterne, deres udformning og farver.
De lokale tror på at det betyder held, lykke og velstand når de hænger lanterne foran deres huse.

Traditionelt blev lanterne lavet i silke og havde mere eller mindre samme form alle sammen. Men med tiden blev håndværkerne dygtigere og dygtigere, og både formerne og materialerne udviklede sig. Som et resultat af det, kan man i dag opleve lanterner i mange farver og former hænge rundt omkring i Hoi An.

Med jeres egne lanterne som souvenir kan I fortsætte mod frokosten. Efterfølgende er der besøg i Tra Que landsbyen. Her dyrkes mange forskellige slags grønsager, ikke mindst de lidt mere sødligt smagende af slagsen, som bruges flittigt i de lokale retter i Hoi An

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 12 På egen hånd i Hoi An Hoi An Garden Villa
I dag er du på egen hånd I Hoi An og her er rigeligt at se på. Den gamle by er gennemskåret af kanaler og du kan overalt finde spor fra de mange handelsfolk, der i århundreder har besøg byen. Portugisere, hollændere, arabere, kinesere, franskmænd – alle har de været her og sat deres præg. Med de mange interessante bygninger fra de forskellige epoker er det naturligt at byen har status som Unesco verdenskulturarv.

Sømænd har handlet her, og fået syet deres tøj i Hoi An siden byens storhedstid. Havnen er sandet til i dag, men det vrimler stadig med gode og billige skræddere, som syr efter mål og leverer fra dag til dag. Er det i Hoi An du skal have fornyet garderoben?

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 13 På egen hånd i Hoi An Hoi An Garden Villa
I dag er du på egen hånd I Hoi An og her er rigeligt at se på. Den gamle by er gennemskåret af kanaler og du kan overalt finde spor fra de mange handelsfolk, der i århundreder har besøg byen. Portugisere, hollændere, arabere, kinesere, franskmænd – alle har de været her og sat deres præg. Med de mange interessante bygninger fra de forskellige epoker er det naturligt at byen har status som Unesco verdenskulturarv.

Sømænd har handlet her, og fået syet deres tøj i Hoi An siden byens storhedstid. Havnen er sandet til i dag, men det vrimler stadig med gode og billige skræddere, som syr efter mål og leverer fra dag til dag. Er det i Hoi An du skal have fornyet garderoben?

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 14 Afrejse fra Danang
Din hjemrejse er fra Danang lufthavn, kun en times kørsel fra Hoi An, og du kan bruge dagen på at få de sidste oplevelser med, inden chaufføren kører dig til lufthavnen.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 15 Hjemkomst i Danmark

Fra 22.000 DKK / voksen

Fra 17.300 DKK / barn

+ 4.100 DKK for single rejsende

Prisen inkluderer

 • Kajak og bambusbåd
 • Cykel og hjelm
 • Cyclotur
 • Indenrigs flybillet Hanoi-Danang (økonmiklasse)
 • Flyrejse København - Vietnam t/r
 • Al lokal transport i privat bil med chauffør med mindre andet er angivet
 • Lokal engelsktalende guide på udflugter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansat i Vietnam under hele rejsen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyrer på alle inkluderede udflugter
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører

Indhent rejsetilbud

Indlæser indhold
Luk