Den store Vietnam rundrejse

Pris fra 29.500 DKK / person

Denne aktive rejse går i dybden med fantastiske Vietnam – landets historie, kultur og natur. Rejsen byder på et væld af anderledes oplevelser, fra kokkeskole i Mekong deltaet, unikke madoplevelser i Ho Chi Minh Byen, cykling til den ”hemmelige” strand ved Hoi An, overnatning i et smukt stolpehus i den røde flods delta, nær junglen i nord og på en bjergtop i 1000 meters højde. Alt dette kombineret med den smukkeste natur, dejlig mad og søde Vietnamesere.

Rejsen dag for dag

  Aktivitet Overnatning
Dag 1 Fly fra Danmark
Vores rejser er baseret på afrejse fra Københavns Lufthavn, men er du interesseret i afrejse fra andre lufthavne kan vi selvfølgelig også hjælpe med det.

Inkluderede måltider: - / - / - (der serveres måltider og snack ombord på flyet på de oversøiske flyvninger)
Dag 2 Ankomst i Ho Chi Minh City Blue Diamond
Når du lander i Tan Son Nhat lufthavn i Ho Cho Minh City (tidl. Saigon), byder vores chauffør dig velkommen og kører dig til dit hotel inde i byen.

Resten af dagen kan du gå på opdagelse på egen hånd i den livlige Ho Chi Minh City, eller slappe af efter rejsen.

Inkluderede måltider: - / - / -
Dag 3 Cu Chi tunneler og Saigon By Night Vespa tour Blue Diamond
Efter morgenmaden bliver du afhentet på hotellet og kørt de ca. 70 km til Cu Chi, hvor det enorme tunnelanlæg ligger. Et besøg i Cu Chi tunnelerne er et tilbageblik på Vietnams nære fortid. Du kommer med ned under jordens overflade, og kan på egen krop mærke hvordan det var at bevæge sig rundt i, og leve i, tunnelerne under Vietnamkrigen.

I Cu Chi ser du voldsomme bombekratere. USA bombede tæt her gennem store dele af krigen, og du ser også de dødelige fælder, der var et af vietcongs modsvar.

Midt på dagen er tilbage i Ho Chi Minh City, og du har god tid til at prøve verdenskendte vietnamesiske gadekøkken.

Sidst på eftermiddagen vil vores tur guide møde dig på hotellet og efterfølgende tage dig med rundt i Ho Chi Minh City bag på en Vespa.
Den erfarne chauffør er vant til storbyens trafik og sammen kører I ad smukt oplyste boulevarder, smalle gyder og travle gader.

Der er flere stop undervejs med mulighed for at smage på lokale specialiteter, pandekager og vietnamesiske nudler. Spisestederne er nøje udvalgte. Væk fra de gængse turiststeder, så du kommer til at spise lokal mad sammen med de lokale. Der er selvfølgelig også mulighed for at smage den behagelige vietnamesiske kaffe, endda mulighed for at lære kaffebrygningens kunst - på vietnamesisk.

Inden du kører tilbage til hotellet standser vi lige ved et beskedent sted med de herligste desserter.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / Aftensmad
Dag 4 Mekong Deltaet inklusiv kokkeskole Coco Riverside Lodge
Det er nu tid til at forlade den hektiske storby og begive dig ud i det naturskønne Mekong Delta. Efter morgenmaden vil vores chauffør køre dig de tre timer til Vung Liem ude i deltaet.

Efter frokost byder eftermiddagen på cykeltur. Du cykler ad stille småveje, forbi andegårde, gennem rismarker, sivskove og utallige små landsbyer. Undervejs besøger du en dragefrugt-plantage og kan også smage på frugten i haven. Du kommer også på besøg hos den lokale bonde Hr. Cong. Her vil du se, hvordan han laver den unikke og nærende fødevare - poppede ris (en slags ris-popcorn), han vil også vise dig den blanding af traditionelle og moderne landbrugsmetoder som benyttes i dag.

Eftermiddagen afsluttes med et besøg i hos naboen. Her vil en krigsveteran fremføre traditionel vietnamesisk musik - i fakkelbelysning - faklerne er de lokale Poon Sticks.

Aftenen bliver din introduktion til vietnamesisk madlavning og du får selv lov at prøve kræfter i køkkenet. Det er en sjov og lærerig oplevelse, og du kan således tage et lille stykke vietnamesisk kultur med hjem.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / Aftensmad
Dag 5 Med båd og cykel dybere ind i Mekong Deltaet Coco Riverside Lodge
Mens du nyder din morgenmad har vietnameserne allerede lastet deres både og er på vej til markederne og fabrikkerne med især kokosnødder. Trafikken på floden er livlig, børn sejles til skole, de voksne på arbejde eller til Cao Dai-templet.
På dagens tur kan du på nært hold opleve hvordan kokosnødder forarbejdes på fabrikkerne.

Frokosten nyder du tilbage på lodgen, når du er tilbage fra dagens bådtur.

Om eftermiddagen cykler du, sammen med guiden, ud og ser hvordan de lokale forarbejder ris og vi besøger også det mere end 200 år gamle Chua Xu-templet, hvor lokalbefolkningen og besøgende fra andre provinser kommer for at bede. Cykelturen forsætter gennem marker, over kanaler og med stop i smukke landsbyer, inden du returnerer til lodgen.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / Aftensmad
Dag 6 Fly til Hoi An og derefter tid på egen hånd Hoi An Garden Villa
Efter morgenmaden kan du gå en tur i den store have der hører til ejendommen. I deltaet dyrkes en speciel form for kokospalme, der gror i vand. Du kan hér se hvordan vietnameserne bruger blade og stammer fra palmen til både vægge og hustage.

De lokale vil også vise dig hvordan deres ’Poon’ (fakler) bliver lavet af samme palme.

Fra lodgen går turen til lufthavnen i Ho Chi Minh City, og videre med fly til Danang. Her sørger vores chauffør for transport til dit hotel i Hoi An.

Resten af dagen kan du slappe af, ta’ en tur til stranden eller gå på opdagelse i den historiske by.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / - 
Dag 7 Hoi An på egen hånd Hoi An Garden Villa
I dag er du på egen hånd I Hoi An og her er rigeligt at se på. Den gamle by er gennemskåret af kanaler og du kan overalt finde spor fra de mange handelsfolk, der i århundreder har besøg byen. Portugisere, hollændere, arabere, kinesere, franskmænd – alle har de været her og sat deres præg. Med de mange interessante bygninger fra de forskellige epoker er det naturligt at byen har status som Unesco verdenskulturarv.

Sømænd har handlet her, og fået syet deres tøj i Hoi An siden byens storhedstid. Havnen er sandet til i dag, men det vrimler stadig med gode og billige skræddere, som syr efter mål og leverer fra dag til dag. Er det i Hoi An du skal have fornyet garderoben?

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 8 Cykling til den "Hemmelige strand" i Hoi An Hoi An Garden Villa
Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet og dagens menu er en heldags cykeltur. Først går turen med en lokal færge lidt op ad floden, hvor første stop er et besøg i Cam Kim landsbyen, der især er kendt for sine snedker- og træskærerarbejder. Turen fortsætter ad rolige småveje gennem rismarker til et lokalt marked inden vi tager en båd til Cam Thanh landsbyen. Her kan de modige kan prøve en tur på vandbøffel. Cykelturen fortsætter til den fredelige An Bang-strand og en lækker frokost hos en lokal familie.

Eftermiddagen er til afslapning på stranden, men hvorfor ikke prøve at fange fisk med net eller fra de små kurvebåde? De lokale hjælper dig gerne og det er en herlig oplevelse.

Sidst på dagen cykler vi tilbage til Hoi An

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost /-
Dag 9 Hai Van Passet og Hue Romance Hotel
Efter morgenmaden går turen fra Hoi An videre mod Hue. Undervejs på turen kører du over Hai Van passet, hvor du kan nyde udsigten over havet de bølgende bjergsider.

Eftermiddagens udflugt foregår i cyclo gennem de små smukke gader i Hue og tilbage i Vietnams historie med et besøg i Citadellet i Hue. Hue var tidligere landets hovedstad og citadellet er anerkendt som UNESCO verdensarv. Vores guide sørger for du får en grundig indføring i denne blomstrende del af Vietnams historie

Cycloturen fortsætter tilbage til det moderne Hue, med et besøg på Dong Ba-markedet – det helt rigtige sted at opleve Hues madkultur, dagligliv og værksteder.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 10 Thuy Bieu landsbyen og Tam Giang Lagoon Romance Hotel
I dag venter både kulturelle og historiske oplevelser i Thuy Bieu, krydret med fantastisk natur i Tam Giang lagunen.

Om morgenen henter den lokale guide dig på dit hotel, og sammen sejler I med dragebåd ud til Thuy Bieu landsbyen. Første stop på turen er Thien Mu pagoden, den ældste pagode i område og et vartegn for Hue. Pagoden blev oprindelig opført i 1601, men er revet ned og bygget op i flere omgange siden.

I Thuy Bieu Landsbyen deltager du i en kokkeskole og kan lave dit eget pomelo-syltetøj. Nyd også en pause i haven med en kop lotus the, en anden lokal specialitet.

Turen fortsætter til Tam Giang lagunen, der er det største kystøkosystem i Sydøstasien. Her venter storslået maritim natur, og du får mulighed for at prøve kræfter med forskellige aktiviteter. Du kan fiske sammen med de lokale eller ro i en Sampan Båd, en fladbundet kinesisk træbåd. Måske kan du selv fange din frokost, men ellers er der sørget for frokost med alt godt fra havet, naturligvis friskfanget.

Bådturen fortsætter indtil solnedgangen farver lagunen lilla. Her er det svært at holde kameraet i lommen…

Sidst på dagen sørger vores guide for at du kommer retur til dit hotel i Hue.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 11 Fly til Hanoi og videre til den historiske by Ky Son Moon Garden
Du har fri tid indtil vores chauffør kører dig til lufthavnen i Hue.

I Hanoi lufthavn vil du blive mødt af vores chauffør og blive kørt de 70 km til Moon Garden Homestay, der ligger i Ky Son landsbyen - et ideelt sted at opleve kulturen og historien i den Røde flods delta.

Ved ankomsten bydes du på velkomstdrink, en urtete lavet af lokale urter. Derefter har du fri tid til at udforske Homestayet, inden du deltager i madlavningskursus efterfulgt af frokost. Prøv en pedicure med fingrene først dyppet i duftende limesaft og derefter en traditionel urte-håndsmassage.

Derefter fri tid til at slappe af eller samtale med værtsfamilien om mad, kultur, skikke. Hvis du vil lære lidt vietnamesisk, kan et af familiemedlemmerne undervise dig.

Om eftermiddagen kan du vælge mellem en kort tur på 6 km eller en lang tur på 12 km for at udforske Duong Lams historiske landsby og omgivelserne.

Tilbage på Moon Garden Homestay kan du prøve lokale drikke og smage nogle af de lokale produkter som majs, søde kartofler, cassava og jordnødder (afhængig af årstiden) eller nogle traditionelle desserter. Om aftenen overværer du Buddha-tilbedelse før middagen serveres. Derefter kan du nyde et fodbad i varmt vand med ingefær, salt og medicinske urter før se sengetid, hvilket skulle befordre dig en dybere søvn.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / Aftensmad
Dag 12 Den historiske by Duong Lam Hong Ngoc Dynastie
Morgenen starter med traditionelle Yijinjing-øvelser (rolige bløde bevægelser), så er du godt i gang med dagen og er klar til dagens cykeltur.

Turen går til de traditionelle landsbyer Ky Son, Tam Son, Van Minh og Cham. Videre til Duong Lam’s gamle historiske landsby og Mia-pagoden. På stierne tilbage mod Moon Garden vil du passere Ngo Quyen-graven og Phung Hung-templet.

Nu kan du slappe af i hængekøjen i haven, tage billeder eller gå på yderligere opdagelse i de nære omgivelserne eller i Ky Son, indtil det er tid til afgang mod dit hotel i Hanoi.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 13 Red Dao minoriteten i landsbyen Nam Cang Topas Riverside Lodge
Tidligt om morgenen vil Topas Mountain Express samle dig op på hotellet i Hanoi, og så er der afgang mod Thanh Phu-broen og Nam Cang.  Efter en kort gåtur gennem landsbyen Nam Cang vil du være fremme til en sen frokost på det nyrenoverede Topas Riverside Lodge, der i 2020 har fået installeret badeværelser på alle værelser, større køkken og dansk manager.

Om eftermiddagen går vi på opdagelse i en typisk landsby beboet af Rød Dao-folket. Vi er i den mere uberørte ende af Sapa-området, og her bærer Rød Dao-kvinderne stadig nogle af de mest farverige og rigt udsmykkede dragter blandt alle Vietnams etniske grupper.

Rød Dao udfolder især deres talenter indenfor helbredende bade, naturmedicin og broderier. Sammen med den lokale guide udforsker du landsbyen og ser, hvordan Rød Dao’erne producerer rispapir, sølvsmykker og broderier.

Tilbage på lodgen har du mulighed for at prøve et af de helbredende bade tilsat specielle urter, som din vært har indsamlet i junglen, der begynder lige bag huset. En helt særlig og livgivende oplevelse.

Middagen serveres på terrassen med udsigt over floden.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / Aftensmad
Dag 14 Vandring i junglen Topas Ecolodge
I dag skal du lidt nærmere junglen. Sammen med den lokale guide går du fra morgenstunden på opdagelse i på kanten af den uberørte natur.  Du skal både opleve den vilde natur med alle duftene og lydene og også møde de mennesker, der lever i og af naturen.

Jo højere du bevæger dig op, desto vildere og mere imponerende bliver landskabet, træer veksler med bambus, tæt skov med åbne stykker. Der dufter stedvis bekendt af den kardemomme, der dyrkes lige her på skråningerne, og som er et vigtigt krydderi i mange af de lokale retter.

De lokale du møder heroppe har gang i arbejdet med deres marker eller er ved at hente planter og træer fra junglen som skal anvendes i husholdningen hjemme i landsbyen.

Tag en velfortjent pause ved det lille vandløb, der løbet ud fra bjerget, smid skoene, nyd vandets rislen og dyp bare fødderne i det kølige vand. Måske endda en dukkert.

I dag er en dag, hvor du har god tid til at nyde den omgivende natur, lytte til junglens fugle og bare være til stede midt i al det overvældende grønne.

Du spiser frokost på Topas Riverside Lodge inden du kører med shuttlebus til Topas Ecolodge.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 15 Fra bjergene til Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Det meste af dagen er til din egen disposition i og omkring Topas Ecolodge. Her er skønt at være være, så måske er det bare det du skal – nyde stedets faciliteter, pool med udsigt over bjergene, spa afdeling, slappe af med en bog eller gå lidt rundt i omegnen, hvor der er rigeligt at se på. Vil du lidt længere omkring, har du mulighed for at låne en af lodgens gode mountainbikes.

Du kan også tage shuttlebussen til Sapa, den nærmeste større by og et center for turister og lokale i området. Det er også muligt at tage på en halvdags tur til det højeste bjerg i Indokina, Mt. Fansipan (3.143 m.o.h.) med en nyanlagt kabelbane.

Topas Mountain Express kører fra Sapa kl. 14 og fra Topas Ecolodge kl. 15 og bringer dig direkte til hotellet i Hanoi.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 16 Cykling til Tam Coc Amira Homestay
Du bliver hentet på dit hotel kl. 8 om morgenen og efter et par times bilkørsel er du fremme i Hoa Lu.

Hoa Lu var tidligere Vietnams hovedstad under Dinh og Le Dynastierne i det 10. århundrede, og her besøger du de velbevarede buddhistiske templer fra det 16 årh. Efter besøget i Hoa Lu fortsætter turen på cykel i halvanden time ad en lille fredelig vej mod Tam Coc. Vejen går gennem en af Vietnams smukkeste dale med rismarker, landsbyer og kalkstensklipper, der stejlt og dramatisk rejser sig fra dalen. Ikke uden grund kaldes området for det tørre Halong. Landskabet er reelt det samme - blot på land.

I Tam Coc spiser du frokost på en lokal restaurant, og er – fyldt med ny energi – klar til dagens næste store oplevelse. Du skal nu en tur i robåd på floden, der skærer sig gennem karstlandskabet. Foruden landskabets skønhed får du også lejlighed til at besøge hule og grotter – og bare rolig, du har en lokal roer med i båden.

Aftenen kan du nyde hos din værtsfamilie.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 17 Cruise i Lan Ha Bay La Pinta
Efter morgenmaden er det tid til at sætte kurs mod Lan Ha bugten. Lan Ha bugten er nabo bugt til den mere kendte, og overfyldte, Halong bugt. I Lan Ha har du samme imponerende natur, men deler pladsen med færre mennesker.

Du bliver kørt direkte ud til havet og molen, hvor en mindre båd sejler dig ud til det større skib, der skal sejle dig rundt i Lan Ha-bugten. Skibet bliver også dit hjem de næste dage, og derfor får du en god introduktion til skibet og sikkerheden ombord under velkomstdrinken.

Undervejs til Cat Ba-øen sejler du forbi masser af småøer, gennem kanaler og ud gennem Cat Ba-nationalparken. Hundredevis af smukke kalkstensklipper rejser sig op af havet, rovfuglene cirkler og fiskerbåde tøffer frem og tilbage.

Efter en liflig frokost med alt godt fra havet, fanget lige udenfor, er der landgang på Cat Ba-øen, hvor en bus kører dig Trung Trang-hulen inde i den fredede skov midt på øen. På en kort guidet vandretur i skoven bliver du introduceret til nationalparken og den tropiske natur.

Derefter er der mulighed for badning og kajakroning.
Tilbage på båden vil kokkene introducere dig til traditionel vietnamesisk madlavning. Måske får du lært et par nye tricks, der kan dupere hjemme i Danmark…

Middagen serveres om bord.
Efter middagen kan du prøve kræfter med blækspruttefiskeri eller nyde fritiden på din kahyts private balkon.

(M / F / A)
Dag 18 Besøg i Dark & Bright grotten Hong Ngoc Dynastie
Vågn op midt i bugten, indånd den friske luft, se solopgangen på den brede horisont og beundre det betagende øhav. En kort sejltur i mindre båd tager dig til et nærliggende fiskeriområde med rigtig fine muligheder for billeder.

Tilbage på cruiseskibet kan du nyde morgenmaden, inden turen går mod Dark & Bright hulen. For at komme helt hen til hulen skal du sejle med bambusbåd.

Cruiseskibet serverer en lækker afskedsbrunch inden deres limousine service kører dig retur til Hanoi.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 19 Fly retur til Danmark
Nyd den sidste dag i Hanoi inden hjemrejsen påbegyndes. Vores chauffør henter dig på hotellet og kører dig til lufthavnen.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 20 Ankomst til Danmark

Fra 29.500 DKK / voksen

Fra 20.550 DKK / barn

+ 4.750 DKK for single rejsende

Prisen inkluderer

 • Sæde i limousine bus til/fra Sapa
 • Vand og snack på udfulgter i Sapa
 • Cykel, kajak og bambusbåd
 • Båd cruise i Tam Giang Lagunen og i Mekong Deltaet
 • Indenrigs flyvning Ho Chi Minh City – Danang (økonomi klasse)
 • Indenrigs flyvning Hue – Hanoi (økonomi klasse)
 • Flyrejse København - Vietnam t/r
 • Al lokal transport i privat bil med chauffør med mindre andet er angivet
 • Lokal engelsktalende guide på udflugter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansat i Vietnam under hele rejsen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyrer på alle inkluderede udflugter
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører

Indhent rejsetilbud

Indlæser indhold
Luk