AKTIV FERIE I VIETNAM

Udflugter til fods og på cykel er den ideelle måde at opleve Vietnam på

Lige siden vores første vandreture i bjergene i Sapa i 1990’erne har vi holdt fast i at lave udflugter til fods og på cykel med vores gæster i Vietnam. Vi gør det fortsat fordi vi mener det er den bedste måde at møde den lokale befolkning og have tid til at se detaljerne i dette smukke land. 

Derfor kalder vi alle vores rejser for “aktive rejser”. 

Bestem selv dit niveau for aktivitet under din Vietnamrejse

Når du rejser med Topas i Vietnam har du flere muligheder for aktiviteter. Du bestemmer hvor langt og hvor hurtigt du vil bevæge dig, og vi stiller med en erfaren lokal guide, med viden om området for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit besøg.

Når du cykler og vandrer, får du ikke kun set højdepunkterne, men du kan også dufte og høre hvad der foregår omkring dig. Din guide vil også drage fordel af din transportform og stoppe nu og da for at smage på friske lokale frugter, tale med de lokale for at høre deres historie og føre dig til steder, hvor få andre turister kommer.
I tillæg byder Vietnam sig til med dejligt vand til badning, dykning eller kajaksejlads.

Selvguidet cykeltur

Udforsk Sapa-regionens bjerge og dale i dit eget tempo på vores unikke Topas-selvguidede cykeltur

Du kan nyde friheden og oplevelserne i dit eget tempo og føle dig sikker på, at vi tager os af alt det praktiske og sikkerhedsmæssige ved turen.

I løbet af dagen kører du på egen hånd, guidet af vores GPS-aktiverede smartphone, som også er fyldt med oplysninger om ruten, anbefalede restauranter og måltider samt interessepunkter langs din rute.

Vi flytter din bagage og sørger for, at hotellet er klar til at tage imod dig. Derudover har du adgang til vores serviceperson via telefonen.

Dette er den perfekte måde at rejse gennem denne fascinerende region og møde de lokale, hvor de bor.

Cykelture i Vietnam

Både det mægtige Mekong Delta og Hoi An og dets omgivelser er helt flade områder, hvilket gør cykling i disse områder let for alle.

Stier og veje er ofte smalle med begrænset adgang til biler, så guidede ture i disse områder vil drage fordel af cyklernes lette håndtering og muligheder for at komme frem næsten overalt. På udflugter i disse regioner vil du ofte støde på cykler i Vietnam-stil, ældre damecykler, der er lette at komme af og på, når du vil stoppe og besøge de lokale.

I bjergene i Sapa bruger vi mountainbikes, da området er mere kuperet. Vejforholdene varierer gennem året, men vores lokale ansatte kender status og kan træffe det rigtige valg til hver dagstur.

Cykelture med os kan vare fra kun et par timer til flerdages ture med overnatning i homestays eller på hoteller.

Biking in Sapa alongside buffalos

Rejser med cykling

Den store Vietnam-rundrejseDenne aktive rejse går i dybden med fantastiske Vietnam – landets historie, kultur og natur.

20 dage fra 29.500 DKK /person

Det bedste af Vietnam


Kom med på eventyr og oplev det bedste af Vietnam, når Topas viser vejen, fra det frodige Mekong delta og til de højeste bjerge i sydøst Asien.

17 dage fra 22.500 DKK /person

Det bedste af Sydvietnam


Oplev Mekong Deltaet fra cykel og båd, kom på vandring i junglen i Nam Cat Tien Nationalpark, og på cykel fra bjergene til stranden.

13 dage fra 23.000 DKK /person

Hvor kan man vandre i Vietnam

Uanset om du vil besøge de farverige minoriteter i Sapa eller de velkendte hihglights i Hanoi, såsom Ho Chi Minhs-mausoleum eller Old Quarter, bør du bevæge dig til fods for at få mest muligt ud af denne oplevelse. Til fods kan du komme tæt på de lokale, og mens du går kan du både se, lugte og høre, hvad der foregår.

Der er flere nationalparker i Vietnam, der er et besøg værd. Og flere end du normalt kan passe ind i en tur rundt i Vietnam. Vi har skrevet om nogle af de mest interessante nationalparker i Vietnam her.

Du skal ikke forvente at finde godt afmærkede vandrestier. I Vietnam er der normalt kun en sti, hvis lokalbefolkningen er nødt til at gå af en grund – besøg den næste landsby eller deres marker. I bjergene går du bl.a. direkte på risterrasserne, men fra tid til anden bliver de beskadiget af vejret og det fører til ruter der skifter til nye områder. Vi bruger lokale guider, der er landmænd i området, så de er ajour med brugbare stier og spor og deres forhold.

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud

Hvor er det bedste sted at snorkle eller dykke i Vietnam

Med mere end 3000 kilometer kystlinje har Vietnam også gode steder til aktiviteter på og i vandet.

Dykning i Vietnam startede ved kysten ud for Nha Trang, men i dag findes flere steder med meget gode betingelser for snorkling eller dykning. Afhængig af årstiden kan du overveje Phu Quoc og Ninh Van Bay, hvis du vil gå under overfladen. Eller Lan Ha Bay og Bai Tu Long bai, hvis du er mere til kajak.

Ekstraordinære trailløb i Vietnam

Vores dedikation til at lave aktive rejser, vores kærlighed til Sapa-regionen og tætte samarbejde i mange år med lokalbefolkningen i bjergene førte til oprettelsen af Vietnam Trail Series.

Løbene begyndte i 2013, hvor vi startede Vietnam Mountain Marathon, der nu er et af Asiens største trailløb med mere end 3500 løbere til start.

Vietnam har meget mere natur at byde på end Sapa-bjergene. Så ud fra vores oprindelige idé om at skabe et løb langt ud over det sædvanlige , med en rute, der følger stier og spor gennem nogle af Vietnams smukkeste landskaber befolket af mange små etniske grupper, tilføjede vi yderligere to løb Vietnam Jungle Marathon og Vietnam Trail Marathon.