UDFORSK DET BERØMTE VIETNAMESISKE KØKKEN

Spørg enhver vietnamesisk person om deres hjemprovins, og det vil ikke vare længe før de fortæller dig om de kulinariske specialiteter, du kan prøve lige netop der. Vietnameserne er dybt stolte af deres traditionelle mad.

Traditional Vietnamese salad served in a nice way

En kulinarisk oplevelse

I hovedstaden Hanoi er nationalretten, pho, retfærdigt æret. Gå gennem gaderne i Old Quarter tidligt om morgenen, og duften af simrende retter med stjerneanis vil hilse på dig. Som dagen går udfolder aromaen fra en anden klassiker, bun cha. Den fylder luften som svinekød der grilles er klar til at blive serveret med kurve af friske urter. Dette er en by, hvor du kan bestemme klokken ud fra duften af mad i luften – et sikkert tegn på, at Vietnam er en madelskers drøm.

Længere nordpå i bjergene venter en bred vifte af minoritetsretter takket være Vietnams mange etniske grupper. Smag på dem når du besøger Topas lodges i Sapa, i nationalparken Pu Luong eller på vejen fra det ene sted til det andet.

I den tidligere hovedstad Hue bliver indviklede retter, der passer til Vietnams sidste kongelige dynasti, nu serveret til folket. Tapaslignende retter skaber en lige så stor fest for øjnene som for smagsløgene.

Nudler og øl

Længere mod syd markerer det imponerede Hai Van-pas et grænseområde ikke kun for klimaet, men også for køkkenet.
Lige nord for er Danang og Hoi An hjemsted for fremragende skaldyr serveret langs deres strande. Sæt tæerne i sandet og bestil citrongræssmuslinger, frisk krabbe, hummer, sød og sur fiskesuppe og alle slags sauterede grøntsager med hvidløg. Parret med en iskold Huda-øl eller en kølet flaske vin, er dette en udfordrer for landets bedste spisested.

Denne region er også berømt for my quang, en vidunderlig afbalanceret nudelskål med gurkemeje, jordnødder, rejer, svinekød, en håndfuld urter og toppet med riskiks. Den ydmyge baguette, eller banh my, hæves til et andet niveau her; Det lyseste, opvarmede brød, der kan forestilles, er fyldt med alle slags lækre ingredienser og valgfri chili sauce, som du ikke må gå glip af.

Taste meal in miniority village in Sapa
Tourists enjoying street food in Saigon

Food tour

I syd har Ho Chi Minh City alt. Skal du for alvor opleve køkkenet her kan vi anbefale en “Food tour” der hjælper dig som besøgende med at navigere i de mange smagsoplevelser, der tilbydes fra krydrede salater til grillet kød og nudler, såsom hu tiu.

Sammen med street food oplevelserne er Vietnam hjemsted for et væld af finere spisesteder med alt fra gourmetmad til japansk og moderne varianter af vietnamesiske klassikere.

Vegetarer og veganerer serviceres også med mange kødfrie klassikere samt dedikerede spisesteder i Hanoi, Hoi An og Ho Chi Minh City.

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud