En kulinarisk oplevelse
I hovedstaden Hanoi er nationalretten, pho, retfærdigt æret. Gå gennem gaderne i Old Quarter tidligt om morgenen, og duften af simrende retter med stjerneanis vil hilse på dig. Som dagen går udfolder aromaen fra en anden klassiker, bun cha. Den fylder luften som svinekød der grilles er klar til at blive serveret med kurve af friske urter. Dette er en by, hvor du kan bestemme klokken ud fra duften af mad i luften – et sikkert tegn på, at Vietnam er en madelskers drøm.
Længere nordpå i bjergene venter en bred vifte af minoritetsretter takket være Vietnams mange etniske grupper. Smag på dem når du besøger Topas lodges i Sapa, i nationalparken Pu Luong eller på vejen fra det ene sted til det andet.
I den tidligere hovedstad Hue bliver indviklede retter, der passer til Vietnams sidste kongelige dynasti, nu serveret til folket. Tapaslignende retter skaber en lige så stor fest for øjnene som for smagsløgene.