NATUREN I VIETNAM

JUNGLE, RISMARKER OG BJERGE

Med sin mangfoldighed af landskaber, herunder skyhøje bjerge, uberørte strande, kæmpe grotter og tæt jungle, er Vietnam en natur- og eventyrelskers drømmedestination.

Beautiful rice plateaus in Sapa mountains

Bjerge

For en betagende udsigt over bjergene er den nordlige del af Vietnam stedet at være. Det mægtige Fansipan-bjerg knejser med sine 3,143 meter på toppen af Hoang Lien National Park, et område befolket af utallige etniske minoriteter.

De majestætiske, jungleklædte toppe er bakket op af de røde terrassedaler, der hver er præget af etniske minoritetssamfund. Her er du kan vandre og køre på mountainbike mellem landsbyerne og blive mødt af gæstfrihed i et vindue på hverdagen for de mennesker, der har boet her i århundreder.

Mindre kendte bjergdestinationer omfatter Pu Luong Nature Reserve, et område hvor tiden står stille i sine afsides hjørner. Rejs med os hertil for at opleve jungle vandring, Thai minoritetsbyer og lokal gæstfrihed fra familier, der arbejder tæt sammen med Topas på forskellige trail projekter.

Grotter og strande

Længere mod syd er Vietnams hulerige, Quang Binh. Juvelen i kronen er verdens største hule, Son Doong – så stor at den kan rumme en jumbojet og er hjemsted for sin egen jungle og mikroklima. Andre hulesystemer her inkluderer Tu Lan, hvorigennem du kan flyde og svømme til skjulte overnatningspladser på kanten af vandfaldfyldte laguner.

I Central Vietnam er der en blanding af bjerge og strand. Sandet udenfor Hoi An er det perfekte sted at slappe af mellem aktive dage, mens floderne omkring denne UNESCO-listede gamle bydel byder på fredelig kajak på stille vandveje.

Phong Nha - Dong Hoi - Tu Lan 6
Boats in mekong river habour

Floddelta og jungle

Nam Cat Tien National Park ligger kun få timer fra Ho Chi Minh City, men de føles en verden fra hinanden, med gammel jungle som huser mangeartet dyreliv og en unik lodge, ideel til familier og grupper på udkig efter aktive dage med kajakroning, cykling og vandreture.

Den sydligste spids af det vietnamesiske fastland finder du ‘riskurven i Vietnam’ – Mekong Deltaet. Her et netværk af floder, der krydser rismarker, som strækker sig så langt øjet kan se. Fredelige, flade veje gør det til idylliske nemme dage med cykling, mens små både står til rådighed for at tage dig dybere ind ad bifloder og mangrove skove fuld af fugleliv.

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud