VIETNAMS BEDSTE STRANDE

EN KOMPLET GUIDE TIL VIETNAMS BEDSTE STRANDE OG ØER

Hvad tænker du på, når du tænker på Vietnam?

De fleste siger, at billeder af risterrasser i bjergene, felter med glitrende rismarker eller fiskerbåde, der navigerer mellem de eksotiske øer i Halong Bugten, er det de kommer til at tænke på.

Men med over 3.000 km kystlinje er Vietnam imidlertid en strandelskers solfangende paradis.

Hvornår er den bedste tid at tage på strandferie i Vietnam?

Med landets forskellige vejrmønstre, der skifter baseret på region, er der altid en strand eller en ø, der har klar blå himmel, solskin og glitrende hav. Husk dette, når du planlægger dit næste eventyr til Vietnam. Der ikke er behov for at tilføje en strandforlængelse til Thailand, når vi helt sikkert kan finde en strand med solskin og varmt badevand i Vietnam!

For at hjælpe dig med at vælge den bedste strand i Vietnam, har vi beskrevet 8 strande og øer i Vietnam samt vores bedste råd om, hvorfor du bør vælge hver enkelt af dem.

Da Nang - glamorøse My Khe Beach og luksuriøse badebyer

På toppen af listen over de bedste strande i Vietnam placerer mange Da Nang . Den glatte hvide sandstrand på My Khe-stranden strækker sig utrolige 32 km og omfavner det dybe turkise østhav, mens den internationale lufthavn, der betjener byen, tilbyder mange forbindelser til nationale og internationale destinationer.

Da Nang er mindst lige så berømt for sit væld af luksuriøse strandresorts udstyret med top-of-the-line kurbade, private pool villaer, gourmet køkken og veluddannet gæstfrihed. Nogle af de mest bemærkelsesværdige resorts inkluderer Intercontinental Da Nang Sun Peninsula Resort, Fusion Maia, Nam Hai Four Seasons, Premier Village, Hyatt Regency og Pullman Da Nang Beach Resort.

Den bedste tid på året at besøge denne fantastiske centrale vietnamesiske by er mellem månederne januar til slutningen af september, hvor der næsten aldrig er en regnsky i syne. Men selv i monsunmånederne, som kan begynde når som helst fra midten af september og vare indtil begyndelsen af december, er der masser af solskin at gå rundt i langt de fleste dage.

Da Nang er perfekt til

 • Alle! Familier, par, endda grupper af venner vil finde sig godt til rette her
 • Kombination af strandferier med kulturelle og historiske oplevelser på grund af dens nærhed til Marble Mountains, Ba Na Hills og UNESCOs verdensarvssteder såsom Hue, Hoi An og My Son Tempelkomplekset
 • Tilføjelse af en strandferie i slutningen af din rejse til Vietnam, da Da Nang har gode forbindelser både nationalt og internationalt
 • Paragliding, surfing, svømning, golf eller et spil beachvolley / fodbold
 • Grib en cocktail eller dans natten væk

Phu Quoc - en getaway-ø, der vrimler af skønhed, fra Long Beach til den ikoniske Star Beach

Placeret i Thailandsbugten og tættere på Cambodia end Vietnam, har Phu Quoc-øen på det seneste blændet både lokale og internationale besøgende med sine billedperfekte hvide sandstrande krydret med palmer og lyse turkise vande. Phu Quoc er let tilgængelig med fly og båd fra et væld af byer og lande og er ved at blive en yngling blandt strandsøgende rejsende i Sydøstasien.

Ud over de perfekte strande er Phu Quoc hjem for vild natur og Phu Quoc Nationalpark, en del af det UNESCOs udpegede område, Kien Giang Biosphere. Rejsende kan deltage i øko-turismeaktiviteter, såsom rafting, vandring og kajaksejlads.

Den regnfulde sæson løber fra maj til september, så hvis du besøger Vietnam mellem oktober og april, er Phu Quoc en fantastisk destination at lægge ind i ​​din ferie.

Phu Quoc er perfekt til

 • Familier, par og naturelskere
 • De der gerne vil kombinere anden ferie med tid på stranden, da Phu Quoc er godt forbundet med andre populære asiatiske lande som Cambodia, Thailand, Singapore, Malaysia og Sydkorea
 • Udforske det lokale liv på en vietnamesisk ø i maleriske fiskerlandsbyer og peberplantager
 • Deltage i eventyrlige aktiviteter som spydfiskeri, snorkling / dykning, øhop og vandring

Kom med på strandferie i Vietnam på disse rejseforslag

Det bedste af Vietnam


Kom med på eventyr og oplev det bedste af Vietnam, når Topas viser vejen, fra det frodige Mekong delta og til de højeste bjerge i sydøst Asien.

17 dage fra 22.500 DKK /person

Smagen af Vietnam

Se det smukke Nordvietnam og afslut rejsen med afslapning ved Hoi Ans hvide sandstrande.

12 dage fra 22.500 DKK /person

Bjerge og strande i det nordlige og centrale Vietnam
Denne aktive rejse tager dig med til høje bjerge i Nordvietnam, lange hvide strande i Hoi An og grønne øer i Lan Ha bugten. 

13 dage fra 19.500 DKK /person

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud

Vietnamese fishing boats on a tropical Con Dao Island.

Con Dao - fjern og eksotisk ø getaway

Con Daos 16 øer er i store træk ubeboet og uberørte, og tilføjer sig  som endnu en lille skat til Vietnams allerede imponerende liste over eksotiske destinationer. Den største af øerne, Con Son, er beboet af ca. 5000 indbyggere, og her kan besøgende bo i enkel indkvartering, eller på et af de to luksusresorts, Six Senses Con Dao og Paulo Condor Boutique Resort and Spa.

Con Dao er ikke så tilgængelig på grund af relativt få flyvninger og færger om dagen, der forbinder øen med fastlandet i Mekong og Ho Chi Minh-byen. Con Dao bliver dermed en fjern og eksotisk ø-getaway, hvor du ofte befinder dig alene på de lange hvide strande og når du svømmer i det mørkeblå hav.

Hvis du vil lave mere end at solbade og slappe af, kan du i Con Dao Nationalpark vandre gennem det utæmmede landskab. Øerne har også de bedste muligheder for dykning og snorkling i hele Vietnam og tilbyder 25 forskellige dykkepladser i hele området, skønt realistisk set er det ikke muligt at dykke fra maj til september på grund af stormfuldt vejr og lav sigtbarhed. Men lad det ikke holde dig væk, for dette er også den tid på året, hvor truede havskildpadder kravler i land for at lægge æg, en oplevelse man nok kun får lov at observere en gang livet.

Con Dao er perfekt til

 • De der kan lide at komme væk fra alfarvej
 • Romantik og eventyr (perfekt destination til bryllupsrejse)
 • Læring om vietnamesisk historie
 • Wellness-retreats, barfodet luksus og alenetid

Mui Ne - en rolig fiskerby der tilbyder budgetvenlig strandoplevelse

Bare en 4-5 timers kørsel fra Ho Chi Minh City, er Mui Ne et populært weekend-strandsted for Saigons indbyggere som gerne vil undslippe byen for en stund. Oprindeligt en lille fiskerlandsby, er Mui Ne vokset til en blanding af strand resorts, strandbungalower, pensionater, restauranter og klubber i det sidste årti.

På trods af dens størrelse er der masser af ting at se og gøre, mens du opholder dig her. Besøgende i området tilbringer normalt en halv dag med at gå gennem Fairy Stream, en stille flod, der flyder gennem en lyserød kalkstenskløft. Og mange bruger også en eftermiddag med sand-boarding ned ad de gigantiske røde sandklitter i orange- og rødfarvede solnedgange. Du kan endda tage en solopgangstur i varmluftsballon over de ​​hvide sandklitter 25 km uden for byen.

Takket være klippefri farvande og gunstigt vejr fra november til marts, er Mui Ne velkendt i windsurfingmiljøet, som et af de bedste steder at nyde sporten i Sydøstasien. Her er der i gennemsnit 227 dage om året med vind over 12 knob . Hvis du aldrig har prøvet det før, er der masser af surfskoler, der tilbyder kitesurfingkurser til begyndere såvel som lektioner for eksperter, der vil finpudse deres færdigheder.

Mui Ne er perfekt til

 • Familier, vennegrupper og aktive par
 • Vandsport såsom kitesurfing, kajaksejlads og surfing
 • Et godt afrundet tilflugtssted fyldt med kulturelle og rekreative aktiviteter samt strandtid
Bai Sao beach in Vietnam on Phu Quoc island

Nha Trang - Afslappede Cam Ranh Bay og Doc Let Beach

Nha Trang har været et populært hotspot for russiske turister siden slutningen af ​​1970’erne, da Rusland brugte Cam Ranh Port til at huse deres marine i krigstiden. I dag er mange butikker, barer og restauranters skilte på hovedgaden på russisk, mens rejseguider, chauffører og lokalbefolkningen er mere tilbøjelige til at tale russisk end engelsk. Dette kan have bidraget til strandklubber og fester, der forekommer hver aften, især på Sejlklubben og Skylight Skydeck og Rooftop Beach Club.

Men Nha Trang er meget andet end fester. Du skal bo nærmere Cam Ranh lufthavn i en af ​​de luksuriøse resorts, der er bygget ved kysten af ​​Cam Ranh Bay, som Mia Resort Nha Trang eller Fusion Resort, en unik “all-spa inklusive” og “morgenmad når som helst , hvor som helst ”-koncept.
Landskabet her er uspoleret og uden den indgribende udvikling, der ses andre steder i Vietnam, og byder på en smuk kystlinje med små fiskerlandsbyer og bølgende sandklitter. På samme måde tilbyder Doc Let Beach, omkring 90 km nord for lufthavnen, en anden afslappet variation fra glitteret i Nha Trang Citys vigtigste strande. Stille med minimal indkvartering ligner det hvide sand og det turkisblå hav et postkort fra himlen.

Nha Trangs vejrmønstre ligner dem i Da Nang, selvom den regnfulde sæson starter fra slutningen af ​​august til begyndelsen af ​​september og varer indtil december, mens strandene er tørre og solrige fra januar til slutningen af ​​august.

Nha Trang er perfekt til

 • Par og grupper af venner der kan lide at gå ud og danse natten væk
 • Familier med små børn og bryllupsrejse, hvis de opholder sig uden for byen
 • At komme væk fra alfarvej til de mindre kendte attraktioner og strande uden for Nha Trang
Phu Quoc Eco beach resort

Ninh Van Bay - ultra luksuriøst gemmested

Fyldt med 6-stjernede resorts for de rige og berømte, er Ninh Van Bay den ultimative private strandgetaway i hele Vietnam. Det tager en 60-minutters biltur fra Cam Ranh International Airport til Nha Trang og derefter en 20-minutters hurtig bådtur for at komme til Ninh Van Bay, da der ikke er nogen veje, der fører til området. Her finder du Six Senses Ninh Van Bay, Am Lam Retreats og L’Alya, alle perfekte udflugter til romantik og lykke.

Synligheden i vandet er bedst til dykning mellem februar og oktober, mens vejret er optimalt til sejlsport og vandreture fra marts til oktober. Andre aktiviteter såsom kajaksejlads, stand-up padle-boarding, ø-hop og jet-ski kan finde sted hele året rundt.

Ninh Van Bay er perfekt til

 • Rejsende der vil have lidt ekstra
 • Romantik (perfekt bryllupsrejsedestination)
 • Wellness retreats
 • Dykkere og sejlere

Qui Nhon - Vietnams bedst bevarede strandhemmelighed

Qui Nhon, der er omgivet af de populære stranddestinationer i Da Nang og Hoi An mod nord og Nha Trang mod syd, bliver ofte overset trods sine smukke strande og rene farvande. Afsondret og fredelig har Qui Nhon en sjov og optimistisk stemning, med smilende fiskere, der trækker deres daglige fangst i land og de lokale nysgerrige der ser på udlændinge, der passerer. Der er ikke meget at gøre i form af aktiviteter bortset fra at opsuge solen i løbet af dagen og nyde en rolig drink om aftenen sammen med sine rejsefæller.

Anantara Quy Nhon Villas og Avani Quy Nhon Resort har været her længst og tilbyder elegante villaer ved stranden og værelser, der er perfekte til par og familier i alle aldre, mens FLC Quy Nhon Resort og Golf henvender sig mere til familier med små børn.

Vejret følger de samme mønstre som andre centrale vietnamesiske steder, regnfuldt fra september til december og tørt fra januar til slutningen af ​​august.

Qui Nhon er perfekt til

 • Familier, vennegrupper og par
 • Wellness retreats
 • De der leder efter fred og ro
Exotic beach with white sand in Quy Nhon, Vietnam

Cat Ba Island - Nordvietnams foretrukne stranddestination

Det nordlige Vietnam er bemærkelsesværdigt for sin dramatiske natur med bjerge, dale, risterrasser og naturligvis Tonkin-bugten. Og selvom det måske ikke ser ud til at være meget af en stranddestination ved første øjekast, rummer Tonkin-bugten mere end 2000 øer inden for sine tre enorme bugter, Bai Tu Long, Halong og Lan Ha. Den største ø i hele regionen, Cat Ba Island, er kun en af ​​400 øer, der udgør Cat Ba Archipelago, hvoraf næsten 2/3 er udpeget til Cat Ba Nationalpark.

Selvfølgelig, med så mange øer, er der endnu flere strande at opdage, nogle kun en lille spalte hvidt sand, der møder det jade-grønne vand i bugten. De fleste krydstogter natten over vil tage gæsterne til en af ​​disse navngivne strande for at tilbringe en eftermiddag med at solbade, kajaksejlads og svømme.

En anden mulighed er at bo på Cat Dua Island på Cat Ba Monkey Island Resort, et populært tilflugtssted for udstationerede og lokale i Hanoi og Hai Phong.

Det er bedst at udforske strandene i Lan Ha Bay mellem april til november, når nord har rystet sin kolde vintervind af sig. Vær opmærksom på, at tordenvejr kan forekomme i løbet af sommeren fra juni til august, men de passerer hurtigt.

Cat Ba er perfekt til

 • Familier, vennegrupper og par
 • Wellness-retreats, stille tid
 • Eventyrlige aktiviteter som klatring og vandring
 • Rejsende, der måske ikke har tid nok til at udforske de centrale og sydlige regioner

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud

Coordinates of this location not found