TRAILLØB I VIETNAM

Vietnam Trail Series (VTS) består af de 3 løb Vietnam Trail Marathon, Vietnam Jungle Marathon and Vietnam Mountain Marathon

Vietnam Trail Series er resultatet af ægte kærlighed til løb og en fascination af Vietnam.
Det hele startede tilbage i 2013, da vi lancerede Vietnam Mountain Marathon med omkring 200 løbere. Tanken var at skabe et løb langt ud over det sædvanlige. Med en rute, der førte løbere gennem nogle af Vietnams smukkeste landskaber og skabte møder med fjerntliggende bjergstammer.

Denne kerneidé har udviklet Vietnam Mountain Marathon til et af Sydøstasiens største trail løb med mere end 3.000 løbere og to andre løb baseret på de samme idealer: en Trail Marathon og en Jungle Marathon.

VIETNAM TRAIL SERIES

Vi grundlagde Vietnam Mountain Marathon (VMM) i 2013, og Vietnam Jungle Marathon blev tilføjet i 2017. Det første Vietnam Trail Marathon i 2019 fuldender vores Vietnam Trail Series.

VMM arrangeres af det danske og vietnamesiske rejsefirma Topas Travel og i samarbejde med Topas Ecolodge. Det blev grundlagt i 2013 med Den Danske Ambassade i Vietnam som medarrangører. Løbet er en social begivenhed, planlagt og arrangeret af løbere for løbere, naturelskere og mennesker, der ønsker en ekstraordinær, øde og unik oplevelse.

Arrangementet er et resultat af en langvarig forbindelse mellem Topas Travel og Sapa-området, da Topas var en af pionererne i området for mere end 20 år siden. Topas Ecolodge er fjernt beliggende i Sapa-bjergene og blev delvis finansieret af dansk udviklingsbistand som et udviklingsprojekt og et udstillingsvindue for bæredygtig turisme i de tidlige 2000’ere.

Samtidig understøtter denne begivenhed udvikling i det lokale område, da alle løbere donerer 20 dollars til velgørenhedsarbejde via deres startgebyr. I årenes løb er disse donationer gået til både Sapa O Chau, en lokal organisation, der leverer uddannelse til minoritetsungdommer, Operation Smile og Newborns Vietnam. Midler bruges også til projekter i landsbyer langs ruten, for eksempel er et skolehus blevet konstrueret til at forbedre uddannelsesforholdene for børn, der bor i bjergene.