TOG I VIETNAM

En nem og afslappende måde at tilføje en unik lokal oplevelse til dit rejseeventyr.

Hvis du ønsker at dit besøg i Vietnam skal være unikt, kan du hoppe på toget, nyde en dag med smuk natur eller sove dig gennem transporten i Vietnam. Og ankomme til din destination veludhvilet og klar til at udforske mere af Vietnams kultur og natur.

Toget som transportform er ligetil, og kan lade sig gøre på langs af hele det langstrakte land. Det er ikke kun populært for turister, men de lokale bruger det i deres daglige liv, hvilket giver dig chancen for en autentisk oplevelse og en oplagt mulighed for at komme tæt på kulturen og vietnamesernes daglige liv .

Train (2)

En god nats søvn

Når du sidder på toget i Vietnam kan du slappe helt af, alt imens du passerer rismarker, landsbyer, skovklædte bjerge og grønne græsgange med vandbøfler.
Hvis du vælger at rejse om natten, er det en fremragende måde at nå fra A til B. I stedet for besværet og tiden der går med tjekke ind før en indenrigsflyvning, ventetid i lufthavnen og tid i luften, kan du lægge dig ned og slappe af.

Når det kommer til standard og klasser på de Vietnamesisk tog, er der et par muligheder. Tog der er klassificeret som SE, er nyere og hurtigere end dem, der er klassificeret som TN.
Du kan vælge mellem et hårdt eller et blødt sæde. Eller hvis du foretrækker at hoppe på nattoget, er der også valget mellem en blød seng eller en hård seng (træbænk). Erfaringsmæssigt opleves selv de bløde senge lidt hårde for danskere, så valget bør oftest være softsleeper.

Det er den nationale transportør Vietnam Railways, der driver jernbanesystemet. Men der er også private vogne, der er hægtet på de nationale transportører, og de tilbyder komfortable og luksuriøse rejser mellem Hanoi og Lao Cai.

Hai Van passet

Mellem Danang og Hue finder du Hai Van-passet. Jernbanen og vejen skærer gennem den grønne frodige jungle, mens du krydser bjergkæden. Du har en smuk udsigt over den tropiske jungle, hvide sandstrande og det dybe blå hav.

Bjergene opdeler landets klima i det nordlige og det sydlige, da de beskytter den sydlige del mod vinde, der kommer fra nordvest, hvilket gør den nordlige del blæsende og våd om vinteren, men den sydlige del forbliver tør og varm.

At køre med toget over Hai Van-passet giver dig chancen for fuldt ud at nyde den smukke natur i denne del af Vietnam.

Tog i Hai Van Passet
Train

Genforeningsekspressen

Ho Chi Minh City (tidligere Saigon) – Hanoi-jernbanen blev afsluttet i 1936, 37 år efter byggestart. I starten tog en komplet tur fra nord til syd omkring 40 timer.

I årenes løb er jernbanesystemet blevet udsat for kraftig sabotage under 2. verdenskrig, Indokinakrigen i slutningen af ​​40’erne, begyndelsen af ​​50’erne og også under Vietnamkrigen. Efter genforeningen i 1975 ønskede regeringen at rekonstruere jernbanelinjen mellem Hanoi og Ho Chi Minh City så hurtigt som muligt, da det ville være et symbol på det vietnamesiske fællesskab. Reunification Express (Genforeningsekspressen) blev åbnet den 31. december 1976. I de 20 måneder, der var gået siden afslutningen af ​​Vietnamkrigen, havde vietnameserne repareret eller genopbygget 1334 broer, 158 stationer og 27 tunneler, der havde lidt under bombning og sabotage.

I dag er der flere afganger om dagen, og rejsen gennem landet tager omkring 30 timer. Kvaliteten af ​​togene forbedres i årenes løb, og hvad togene stadig mangler i komfort, vinder de på uforglemmelige oplevelser, der giver dig langvarige minder.

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud