SAIGON GUIDEN

Besøg Ho Chi Minh City på din rejse

Ho Chi Minh City, eller Saigon som byen hed tidligere (og stadig gør hos mange lokale) er Vietnams største by med mere end 10 millioner indbyggere.

Ho Chi Minh City er også Vietnams økonomiske kraftcenter, og har udviklet sig hastigt siden Vietnamkrigen sluttede i 1975.

Gå på opdagelse i Chu Chi tunnellerne

Chu Chi tunnellerne er en del af et massivt krigsmuseum udenfor Ho Chi Minh, der tilbyder besøgende et smugkig ind i undergrundslivet hos de Vietnamesiske soldater, helt tilbage til 1948. Stedet har over 120km af undergrundstunneller, fælder, opholdsområder, køkkener, lagerfaciliteter, arsenaler, hospitaler og kommandocentraler. Efter krigen mod Franskmændene udvidede de Vietnamesiske soldater tunnelsystemerne og implementerede luftfiltreringssystemer, der hjalp dem med at overleve Chu Chi tæppebombningerne i krigen mod amerikanerne.

Chu Chi tunnellerne, der er beliggende 70km uden for Ho Chi Minh City, og er en af byens mest ikoniske attraktioner. Du har her mulighed for at nyde et hav af aktiviteter under dit besøg. En populær mulighed er at følge de smalle ruter i undergrundstunnellerne, besøgende ser ofte en kortfilm før, for at forstå hvordan tunnelsystemet virker. Et besøg til Chu Chi tunnellerne er bestemt et besøg værd, for dig der ønsker at gå på opdagelse i Vietnams krigshistorie og lære mere om deres snedige tricks til at overvinde både franskmændene og amerikanerne.

Living in the Cu Chi tunnels
Posthuset - Saigon

Fransk koloni stemning i Ho Chi Minh City

Det centrale postkontor i Ho Chi Minh City er et smuk bevaret levn fra den franske kolonitid, og måske det største postkontor i hele Sydøstasien. Postkontoret er beliggende ved siden af Notre Dame katedralen, og derfor kan de to kulturelle seværdigheder med fordel besøges samtidigt. Besøgende får således en chance for at forstille sig livet i Vietnam, under det franske koloniimperium i Sydøstasien. Bygningen har buede vinduer, træskodder ligesom det ville have haft i sin blomstrende tid i slutningen af det 19. århundrede.

Når du træder ind i det gamle kolonipostkontor, vil lykkebuerne, de specialdesignede marmorgulve og de antikke telefonbokse minde om posthusets betydning i en tid før mobiltelefoner og e-mail. Selvom arkitekturen er tydeligt fransk, hænger der et majestætisk portræt af Ho Chi Minh over alt, der minder besøgende om, at vi stadig er i Vietnam.

Oplev gadekøkkenerne I Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh Citys gadekøkkener samler utallig regionale specialiteter fra hele Vietnam. Lokale vietnamesere elsker at samles omkring bulede metal borde hele byen over, for at nyde fantastiske måltider langs gaden. Mulighederne er talrige, men du vil ikke undgå højdepunkter som Vietnamesiske sandwich (Bánh mi), krydrede pandekager fra det sydlige (Bánh xèo) og brudt ris (co’m tàm). Ikke desto mindre er det ofte en utrolig billige måde at spise på, men samtidig også en fremragende måde at smage rigtig lokal mad på. Derudover kommer du helt tæt på og oplever hvordan Vietnameserne socialisere med hinanden.

pop up streetfood - Saigon

Udforsk Binh Tay markedet

Binh Tay markedet, opført af Franskmændene i 1880’erne, er beliggende i centrum af Vietnams største China-Town distrikt. I modsætning til Ben Thanh markedet i Distrikt 1, tjener dette marked hovedsageligt lokalbefolkningen, med sit omfattende udvalg af friske frugter, grøntsager, fjerkræ, kød og skaldyr fra regioner på tværs af Vietnam. Markedet udfolder sig i en toetagers bygning langs Tha Moui-gaden. Rejsende kan også finde et udvalg af kunsthåndværk, lakarbejde og tekstiler solgt i store mængder. Binh Tay-markedet er en fremragende måde at opleve det lokale liv på, samt at prøve spændende delikatesser.

Jadekejser pagoden i Ho Chi Minh

Jadekejser pagoden, også kendt som skildpaddepagoden, er en af de fem vigtigste helligdomme i Ho Chi Minh City. Bygget i starten af det 20. århundrede af et kantonesisk fælleskab, der migrerede fra Guangzhou provinsen i det sydvestlige Kina, fungerer denne pagode som en fin repræsentation af den mahayanistiske gren af buddhismen, der praktiseres bredt bred i Vietnam.
Jadekejser pagoden er en levende og arbejdende helligdomme brugt i stort omfang af de lokale, der kommer hertil for at bede eller lave rituelle ofringer af blomster, stearinlys, og røgelsespinde. Med tilbedere, der kommer og går, kan templet godt blive travlt og derfor føles en anelse trangt. Men de svagt oplyste smalle passager fyldt med røgelsesrøg giver en autentisk atmosfære, der giver de besøgende en smagsprøve på østens mystik.

Uafhængighedspaladset i Ho Chi Minh City

Uafhængighedspaladset, også kendt som genforeningspaladset, er en spændende attraktion for historieinteresserede, såvel som turister, der ønsker at lære mere om Vietnams historie. Dette er stedet for de berømte billeder af tanks, der styrter gennem portene ved Saigons fald i 1975. Går du indenfor i denne imponerende bygning, føltes det nærmest som om du er gået tilbage i tiden. Du kan se hvor den Vietnams sydlige regering styrede den udøvende afdeling i Vietnam krigen – selv bombebunkeren i kælderen, hvor kortene stadig hænger på væggene.

Uafhængighedspaladset i Ho Chi Minh City er endnu en mulighed for at sætte dig ind i Vietnams historie, og samtidigt endnu et bevis på Vietnamkrigens store betydning for Vietnam, som nation.

Operahuset i Ho Chi Minh City

Forsætter du med at gå langs Dong Khoi gaden vil du nå det historiske operahus i Ho Chi Minh City. Du vil ikke gå glip af Vietnams egen udgave af ’Cirque du Soleil’. A O forestillingen er en spektakulær produktion, der hylder vietnamesiske rødder og viser udviklingen af nutidige byer i ét fremragende show. Grib derfor muligheden og besøg Operahuset i Ho Chi Minh City, og nyd en aften med teatralsk billedkunst. Se et mix af nutidige danse, akrobater, bambus arbejde, alt i takt med, at sydvietnamesiske arbejdssange slår genlyd i den smukt dekorede sal. Du vil finde dig selv imponeret over den fascinerende præstation, der fremhæver det bedste fra både det gamle og nye Vietnam.

Vespa tur i Ho Chi Minh City

Når storbyens sande karakter skal mærkes i Vietnam, sker det ikke i bus eller i bil, men på motorcykel/scooter.  Mærk derfor storbyens sus, i Ho Chi Minh City, på en retro Vespa motorcykel, og pludselig vil det føles som om du går i ét med de vietnamesiske horder af motor cykler der fylder storbyens gader dag og nat. Der er mange muligheder når du først har fundet dig tilrette på din Vespa. Der er talrige muligheder, om du ønsker at besøge byens mange mikro-bryggerier på en ølsmagnings tur, om du tidligt på dagen vil opleve byens skjulte afkroge, eller bare undslippe byens travlhed og gå på opdagelse i det nærliggende Mekong delta. En Vespa tur er en fremragende måde at opleve Ho Chi Minh Citys forskellige aspekter.

Saigon by Night - Vespa Tour
Oplev storbyens aftenliv til en kulinarisk oplevelse, der samtidig giver et godt indtryk af byens travle liv på brede boulevarder og smalle stræder.

Vi tilpasser og skræddersyr efter dine ønsker

Tag udgangspunkt i:

Familieferie i Vietnam


I denne komplette familierejse kommer I både til hovedstaden Hanoi, bjergene i Sapa, på minicruise i Lan Ha Bay og strandferie i Hoi An.

15 dage fra 22.000 DKK /person

Den store Vietnam-rundrejseDenne aktive rejse går i dybden med fantastiske Vietnam – landets historie, kultur og natur.

20 dage fra 29.500 DKK /person

Højdepunkter i Vietnam


Denne aktive rejse fra nord til syd i Vietnam, præsenterer dig for alt det bedste i landet – uanset om du vil dykke ned landets historie, kultur eller natur.

17 dage fra 26.500 DKK /person

Det bedste af Vietnam


Kom med på eventyr og oplev det bedste af Vietnam, når Topas viser vejen, fra det frodige Mekong delta og til de højeste bjerge i sydøst Asien.

17 dage fra 22.500 DKK /person

Smagen af Vietnam

Se det smukke Nordvietnam og afslut rejsen med afslapning ved Hoi Ans hvide sandstrande.

12 dage fra 22.500 DKK /person

Det bedste af Sydvietnam


Oplev Mekong Deltaet fra cykel og båd, kom på vandring i junglen i Nam Cat Tien Nationalpark, og på cykel fra bjergene til stranden.

13 dage fra 23.000 DKK /person

Bjerge og strande i det nordlige og centrale Vietnam
Denne aktive rejse tager dig med til høje bjerge i Nordvietnam, lange hvide strande i Hoi An og grønne øer i Lan Ha bugten. 

13 dage fra 19.500 DKK /person

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud