Topas Ecolodge i Sapa

Sapa er et stort turistmål i Nordvietnam og et naturligt udgangspunkt for at opdage det unikke bjergrige område – Hoang Lien Son bjergkæden. Regionen er også hjemsted for fem forskellige bjergstammer, hver med sine egne forskellige sprog-, klæde- og kulturværdier.

Lidt udenfor Sapa har Topas bygget Topas Ecolodge på sin egen fredelige bjergtop langt fra turisterne inde i Sapa by og startet Topas Riverside Lodge i samarbejde med en lokal familie længst inde i dalen i den lille landsby Nam Cang.

Topas Ecolodge - Sapa - National Geographic Unique Lodges - Pool - faded 2

Topas Ecolodge

18 km uden for Sapa ligger Topas Ecolodge på sin egen bakketop med udsigt over dybe dale og høje bjergtoppe. Omgivet af risterrasser dyrket af Red Dao landmænd, hvis landsbyer ligger i nærheden. En opvarmet saltvands infinity pool med panoramaudsigt over bjergene tilføjer til den fortryllende oplevelse på denne lodge der er anerkendt af National Geographic som Unique Lodges of the World

Besøg hjemmesiden for Topas Ecolodge

På alle vores rejser i Nordvietnam indgår der altid ophold på Topas Ecolodge.

Topas Riverside Lodge

Et afsidesliggende paradis dybt inden i Sapa Dalen

Udforsk dette skjulte og eventyrlige område af Hoang Lien National Park og de nordlige bjerge i Vietnam.
Her, langt væk fra masseturismen, vil du opleve uendelige rismarker, møde venlige, farverigt klædte etniske minoriteter og bo i en rustik lodge tæt på junglen på bredden af en naturskøn flod.

Besøg webstedet for Topas Riverside Lodge.

Når du besøger Sapa og bor på Topas Ecolodge og Topas Riverside Lodge, anbefaler vi at du vandrer en del af vejen mellem de to lodges. Når du vandrer kan du til fulde nyde det bjergrige område med alle risterrasserne og de lokale minoritetsbyer. Når du vandrer med Topas er der altid en lokal engelsktalende guide med, som har stor viden om lokale forhold og historien i området.

Et udpluk af vores kvalitetsrejser der inkluderer ophold på Topas Ecolodge

Familieferie i Vietnam


I denne komplette familierejse kommer I både til hovedstaden Hanoi, bjergene i Sapa, på minicruise i Lan Ha Bay og strandferie i Hoi An.

15 dage fra 22.000 DKK /person

Den store Vietnam-rundrejseDenne aktive rejse går i dybden med fantastiske Vietnam – landets historie, kultur og natur.

20 dage fra 29.500 DKK /person

Højdepunkter i Vietnam


Denne aktive rejse fra nord til syd i Vietnam, præsenterer dig for alt det bedste i landet – uanset om du vil dykke ned landets historie, kultur eller natur.

17 dage fra 26.500 DKK /person

Topas Ecolodge - Hoang Lien National Park - aerial view

“Den største attraktion ved trekking i dette område
er at besøge landsbyerne med minoritetsbefolkningen
og da der ingen organiseret indkvartering var,
betød det, at vi enten måtte i lokale huse, eller
i telte uden for landsbyen. Ingen af disse var ideelle,
da det at sove i landsbyen betød at den lokale
familie skulle flytte ud, selvom de velvilligt
syntes at gøre det, og camping udenfor
landsbyerne var ikke let i det hårde terræn“

– George Meldrum
Topas turleder og senere chef for byggeprocessen.

HISTORIEN OM TOPAS ECOLODGE

Det hele startede i 1992. Topas Travel, der blev grundlagt i 1973, begyndte at organisere ture til Sapa-området. Vi var en af de første udenlandske agenturer, der gjorde det.
Vi modtog god feedback fra vores gæster og knyttede stærke bånd til en lokal partnerfamilie. Med hjælp fra danske udviklingsfond (DANIDA) dannede vi et delt selskab med vores lokale partnere i 1995, og sammen udtænkte vi ideen om Ecolodge i 1999.

Vores første prioritet, da vi byggede lodgen, var at skabe en base i nærheden af minoritetslandsbyer, der tilbød et komfortabelt ophold for vores gæster, som samtidig var tæt på det lokale liv.

“… Jeg ved ikke, hvem jeg skal kreditere, men to bakketoppe
blev fundet med en fantastisk udsigt over dybe
dale og de omkringliggende bjerge
…”
Jørgen Sølvsten Nielsen – Owner of Topas Explorer Group.

Et femstjernet hotel med fuld service ville ikke være muligt på dette sted. Vores mål var at bygge luksuriøse boliger, der havde mindst mulig indvirkning på de naturlige omgivelser. Så vi ansøgte om tilladelse til at lease jorden og bygge 50 granit bungalows, vores reception og restauranten.
DANIDA (Danmarks udviklingssamarbejde under Udenrigsministeriet) støttede projektet som en del af deres privatsektorprogram. Målet var, at lodgen skulle være et udstillingsvindue for bæredygtig turisme i fjerntliggende områder og give de lokale en mulighed for at få en uddannelse og et job. Bygningsprojektet begyndte i juni 2003.

Da vi begyndte byggeriet, havde vi ingen elektricitet, ingen mobiltelefondækning og intet internet. Det tog syv timer at køre fra Lao Cai på det, der dengang var en næsten ikke-eksisterende vej.

Vores materialer og arbejdere var alle lokale. Vi hyrede byggearbejdere fra det omkringliggende område og en lokal arkitekt.
Tømmeret i bungalowerne er alt sammen fra certificerede bæredygtige kilder. Den hvide granitsten fra et nærliggende bjerg blev udskåret og tilhugget af murere på stedet. Selv byggestilen blev lokalt inspireret – af kirken i Sapa.

Hovedbygningen og de to huse ved indgangen er gamle Tay-huse. De blev købt af lokalbefolkningen i nærliggende landsbyer, taget ned og bragt hertil via floder og vej for samles igen ved håndkraft.

“Jeg kan huske enorme længder af træ, op til 12
meter lange, flydende med pram på floden for
at komme til en vej. Når disse tunge bjælker var
på stedet blev de på tælling til tre trukket på
plads. Det tog kun fire og en halv
timer for tagbjælkerne at blive sat på plads.
Derefter stod der et to etagers hus på 256 kvm
klar til at blive dækket. Jeg husker, at jeg tænkte
pyramider, den kinesiske mur – nu ved jeg
hvordan de gjorde det!
– George Meldrum.

Når bygningerne var færdige, blev haverne anlagt med over 1000 træer.
Og endelig efter at have ansat personale fra lokale minoritetsbyer, hilste Topas Ecolodge sine første gæster velkommen i april 2005.

Der var nogle tidlige udfordringer – den første tunge storm rev alle bungalowtagene af. Dette var en tidlig indikation af, at kombinationen af vores afsides placering og traditionelle bygninger ville holde vores fremtidige lodge-ledere travlt beskæftigede.

Vi har lært gennem udviklingen af projektet. Der er medarbejdere her, der begyndte med at hugge sten til bungalowerne og er avanceret til ledelse. Hundreder af andre har opnået færdigheder og uddannelse fra deres arbejde her. Vi har vist tusinder af besøgende et smukt område og kultur. Vi er stolte af det, vi har opbygget og opnået, og vi håber du vil nyde det.

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud

Coordinates of this location not found