MEKONG

Den umådeligt frugtbare Mekong Delta-region er kærligt og velment kendt som Vietnams riskurv. Fra Tibet flyder den mægtige Mekong gennem Sydøstasien, inden den endelig deponerer sine rige mineraler i Mekong Delta-regionen.

Det mægtige Mekong Delta

Mekong-deltaet er en af Vietnams mest omfangsrige  geografiske lommer. Mekong, en af verdens store floder, begynder i Tibet, løber ned gennem Kina, berører Myanmar og Thailand, snor sig gennem Laos og Cambodia og slutter lige her i det sydlige Vietnam. Men inden den flyder ud i havet, splittes den i flere mindre floder, fodrer landet med næringsstoffer og gør landet perfekt til dyrkning af ris og frugt.

Et enormt og næringsrigt område fik ikke lov at ligge ubemærket af de tidlige bosættere, og det er grunden til, at der er blevet kæmpet her i tusinder af år, fra tidlige kampe mellem Cham og Khmer helt indtil borgerkrigen. Men freden vandt til sidst, og nu er det et af Vietnams ikoniske landskaber.

Her kan du kaste dig over Vietnams friskeste mad, blive væk i et utal af kanalnetværk og cykle på kryds og tværs mellem marker og plantager.

Overnat ombord på cruiseskib på Mekong Floden

Du bestemmer selv om du vil sove på floden ombord på et af Mekong cruiseskibene eller på land på en lodge lige ud til floden. Uanset har du første parket til at opleve det lokale liv på og omkring floden, fra tidlig morgen til aften, hvor de lokale er på vej til marked eller arbejde.

Det er muligt at komme på dagstur til Mekong Deltaet fra Ho Chi Minh City, men du ender med at bruge store dele af tiden i en bus, går glip af duftene og lydene i deltaet, og du misser den nære oplevelse af de lokales liv.

Når du rejser med Topas i Mekong Deltaet kan vi indlogere dig på forskellige lodges afhængig af dine ønsker til komfort og af afstande til de større byer i deltaet.

Vietnamese woman rowing boat in the Mekong River Delta, Vietnam

Rolig cykling i Mekong er velvære for sindet

Som næsten alle andre floddeltaer i verden er Mekong-deltaet helt fladt. Dette gør det til et fantastisk sted at hoppe på en cykel og udforme dit eget eventyr, uanset om du er en ivrig cyklist eller ej.

Oplev alt hvad Mekong-deltaet har at byde på, når du cykler fra tempel til gård til traditionelt hus til det flydende marked.

Få nye venner undervejs – befolkningen i det sydlige Vietnam er berømt for deres venlighed – og vær altid på udkig efter en hængekøjecafé (som findes overalt) eller et sted at nyde en solnedgang.

Bliv inspireret af vores rejser der inkluderer Mekong Deltaet

Det bedste af Vietnam


Kom med på eventyr og oplev det bedste af Vietnam, når Topas viser vejen, fra det frodige Mekong delta og til de højeste bjerge i sydøst Asien.

17 dage fra 22.500 DKK /person

Det bedste af Sydvietnam


Oplev Mekong Deltaet fra cykel og båd, kom på vandring i junglen i Nam Cat Tien Nationalpark, og på cykel fra bjergene til stranden.

13 dage fra 23.000 DKK /person

Højdepunkter i Vietnam


Denne aktive rejse fra nord til syd i Vietnam, præsenterer dig for alt det bedste i landet – uanset om du vil dykke ned landets historie, kultur eller natur.

17 dage fra 26.500 DKK /person

Vietnamese-women-riding-a-bicycle-Mekong-River-Delta-Vietnam

En romantisk fortælling om det frodige Mekong Delta

Foreviget og romantiseret i en film som The Lover, er Mekong Deltaet et af Sydøstasiens vigtigste landskaber. Men under den rolige og naturskønne overflade ligger en grufuld historie, der har haft berøring med store dele af verden. Vietnameserne besejrede Cham og tog landet tilbage fra Khmer, kun for at blive koloniseret af franskmændene kort efter.

Europæiske og asiatiske forretningsfolk forstod Mekong Deltaets værdi som landbrugsområde, og startede en forretning op her og byggede samtidig store herregårde langs flodbredden. Selv om Deltaet for det meste lå langt fra kamphandlingerne, spillede Mekong-deltaet også en vigtig rolle under krigen: Ho Chi Minh var angiveligt bekymret for, at uden fødevareproduktionskapaciteten i syd, ville nordvietnameserne sulte.

Tropisk frugt og traditionelle
huse i Mekong

Mekong Deltaet er ganske rigtigt Vietnams risskål, men tro ikke det er alt, hvad du kan finde hernede i syd. Frugten der dyrkes i det sydlige Vietnam er det bedste i landet, og at besøge en frugtplantage er den bedste måde at opleve det på.

Her kan du spise alt hvad hjertet begærer, fra søde mangofrugter til skarpe ananas. Du finder også fascinerende huse her, der hører (eller hørte til) betydningsfulde mennesker i regionens historie, herunder koloniale bureaukrater, kinesiske handlende og forskellige ledere af de etniske minoritetsgrupper.

Vietnamese-woman-selling-fruits-on-floating-market-Mekong-River-Delta-Vietnam

Ofte stillede spørgsmål om Mekong

Mekongfloden har sit delta i Vietnam, hvor den møder Det Sydkinesiske Hav.

Mekongfloden går igennem flere lande, herunder Kina, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja og Vietnam. Den er en vigtig kilde til vand, transport og fødevarer for de samfund, den passerer gennem.

Mekongfloden strækker sig over omkring 4.350 kilometer, hvilket gør den til en af de længste floder i Asien.

Mekongfloden udspringer fra Tibetplatået i Kina, hvor den begynder sin rejse og flyder gennem forskellige terræner, inden den når sit delta i Vietnam.

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud