HUE

Den gamle kejserlige hovedstad

Beliggende på bredden af Parfume-floden og med en lang og mangfoldig historie, har Hue og omgivelserne mange historier at fortælle. Kejsernes gamle grave, Tu Hieu-pagoden og det kejserlige citadel – sammen med måske landets bedste mad – bør du ikke gå glip af på din rejse gennem Vietnam.

Hue`s charme er ikke indlysende, hvis du sammenligner den med den nærliggende by Hoi An. Men tag dig tid til at opdage de skjulte perler i byen, og destinationen vil give dig unikke og autentiske oplevelser. Vi har samlet nogle “must sees” mens du er i Hue, som kan tilføje højdepunkter til dit besøg i Vietnam og giver det en ekstra dimension.

Hue

Citadellet og kejserne

Den smukke og historiske del af byen er citadellet. Det ligger lidt skjult og har bevaret den gamle del af byen autentisk. Den forbudte by, en bemærkelsesværdig klynge af bygninger, der afspejler Vietnams historie gennem de sidste to hundrede år, er hjertet af citadellet. Citadellet blev bygget af Nguyen-konger i begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Det er inspireret af både fransk og kinesisk arkitektur. Den sidste kejser abdicerede i 1945, og citadellet led af krigen og også naturens forfald. Men i dag er de fleste af bygningerne renoveret, hvilket gør det besøget værd.

Efter at have indtaget energien og indtrykkene fra den vietnamesiske historie, kan du tage en tur i nabokvarteret. Havehuse er blevet omdannet til grønne kaffebarer, og rolige søer gemmer sig rundt om hvert hjørne. Hvis du vælger at udforske området til fods, skal du være opmærksom på, at citadellet er stort, og det vil tage nogen tid at nå hele vejen rundt. Citadellet er et fantastisk sted at hoppe på en cykel og cykle rundt for at se hvad du opdager, da citadellet og omgivelserne er flade. Hvis du foretrækker at være mere afslappet på dit eventyr i citadellet, kan en motorcykel eller cyklo være en god mulighed.

De kejserlige grave

Nogle kilometer fra citadellet findes gravene fra Nguyen-kongerne, der engang havde Hue som deres hovedstad. Hver grav afspejler kongernes politik og personlighed i deres arkitektur og form. Og derfor er hver især forskellig. Syv kongegrave, der giver et perspektiv på Vietnams historie.

Gia Long graven er den ældste, mindst besøgt og mest atmosfæriske. Minh Mang graven er den største, der afspejler styrken og kraften i hans imperium. Thieu Tri er som en miniatureversion af Minh Mangs grav, men har kun en brøkdel besøgende. I modsætning til gravene fra Minh Mang og Thieu Tri, smelter Tu Duc harmonisk i et med naturen. Hvis du har kort tid, er Duc Duc-graven den eneste, du finder i byen. Dong Khanh grav er ordnet og velbevaret med fantastisk udsigt. Og graven til Khai Dinh, den næstsidste konge af Vietnam før den kommunistiske overtagelse, er den underligste af dem alle. Den sammensmelter – med en diskutabel grad af succes – vietnamesiske, kinesiske, franske og cambodjanske stilarter med en stor grå struktur, der strækker sig op ad bjergsiden.

Hue-Tu-Duc-Tomb-Experience
Hue_Thien_Mu-Pagoda

Thien Mu pagoden

Med udsigt over Parfume-floden og med den karakteristiske form på det ottekantede tårn er det et velkendt symbol på byen Hue. Stadig velbevaret repræsenterer de syv etager hver en af Buddas reinkarnationer. Seks statuer af skytshelgener vogter pagoden og en gylden statue af Buddha. Den indeholder også en enorm klokke, der vejer 2052 kg, og blev støbt i 1701.

En god måde at besøge Thien Mu-pagoden er med båd. Nyd landskabet på en rolig og behagelig måde på floden, og slap af, inden du begynder at udforske det berømte vietnamesiske vartegn. Hvis du går med på en guidet tur, har du muligheden for at høre om lokalbefolkningens religiøse overbevisning, alt imens du opsuger indtryk og den smukke udsigt over området.

Du kan også nå pagoden på cykel, og hvis du rejser på egen hånd og gerne vil have en rolig tid der, skal du huske at besøge stedet om morgenen, før de større grupper ankommer.

Smag på Hue

Mange siger, at Hue har den bedste mad i Vietnam! Det er noget af et statement , da der er så mange kendte og smagfulde retter i Vietnam. Men en af ​​de vigtigste grunde til, at Hue er så berømt for sin mad, er den kongelige arv i byen. Nguyen-kongerne var et krævende dynasti, og der blev serveret specielle retter tilberedt særligt til dem, hvilket adskiller dem fra de ellers meget sociale vietnamesiske måltider. Men opskrifterne kunne ikke holdes hemmelige, så nu kan alle nyde de smagfulde retter fra denne region.

En anden grund til, at Hue`s køkken er så velkendt, er at de lokale er dedikeret til tradition. Det betyder, at de gør deres bedste for at holde retterne autentiske og ikke blive påvirket af andre, hvilket betyder at opskrifterne går fra generation til generation.

Derudover har Hue en bemærkelsesværdig position i vietnamesisk buddhisme. Og på steder, hvor Buddishm er vigtigt, er der ofte klostre og munke, og restauranter serverer ofte vegansk mad i sådanne områder. Hue er sandsynligvis det bedste sted for en vegetar eller veganer i Vietnam!

Traditionel vietnamesisk streetfood
Hue fishing - iStock-671713164

Hues omgivelser

Mens du er i Hue, skal du tage dig tid til at komme ud af byen og nyde en tur på landet. Det er et smukt landskab, der bare venter på, at du vil udforske det. Som i mange dele af Vietnam fanger de grønne og frodige rismarker øjet med det samme. Tam Giang-lagunen er et besøg værd, du kan også udforske den fra kajak.
Den bjergrige Bach Ma Nationalpark en times kørsel fra Hue tilbyder vandrestier til vandfald. Eller udforsk landskabet og de nærliggende landsbyer i dit eget tempo med en cykel.

OPLEVELSER & HOTELLER I HUE
Hue er en historisk by i det centrale Vietnam og var engang hovedstad i det kejserlige Vietnam. Byen er kendt for sin rige kultur og historie og har en imponerende samling af kejserlige bygninger, templer og monumenter.