Højdepunkter i Vietnam

Pris fra 26.500 DKK / person

Denne aktive rejse fra nord til syd i Vietnam, præsenterer dig for alt det bedste i landet – uanset om du vil dykke ned landets historie, kultur eller natur. Du får set de kendte highlights som Old Quarter i Hanoi, minoriteterne i Sapa, den historiske by Hoi An, og du kommer helt tæt på de lokale med blandt andet en overnatning i klassisk stolpehus, deltagelse i kokkeskole og middag hos lokale.  Alt dette kombineret med den smukkeste natur, dejlig mad og søde Vietnamesere.

Rejsen dag for dag

  Aktivitet Overnatning
Dag 1 Fly til Hanoi
Vores rejser er baseret på afrejse fra Københavns Lufthavn, men er du interesseret i afrejse fra andre lufthavne kan vi selvfølgelig også hjælpe med det.

Inkluderede måltider: - / - / - (der serveres måltider og snack ombord på flyet på de oversøiske flyvninger)
Dag 2 Ky Son - historisk by og kulturelle oplevelser Moon Garden
I Hanoi lufthavn vil du blive mødt af vores chauffør og blive kørt de 70 km til Moon Garden Homestay. Homestayet, der ligger i Ky Son landsbyen, er et ideelt sted at opleve kulturen og historien for indbyggerne i Red River Deltaet.

Værterne på Moon Garden Homestay byder på en velkomstdrink, der er lokale tisane. Efter at være tjekket ind kan du slentre en stille tur i homestayets grønne omgivelser.

På Moon Garden Homestay kan du nyde lokale drikke og smage nogle af de lokale produkter som majs, søde kartofler, cassava, jordnødder ... (afhængig af sæson) eller nogle traditionelle desserter.

Om aftenen er der mulighed for at overvære Buddhatilbedelse før middagen serveres.

Inden du går til ro kan du nyde et fodbad i varmt vand med ingefær, salt og medicinske urter, hvilket giver dig en dybere søvn, så du er klar til mange flere nye indtryk og oplevelser på rejsen rundt i Vietnam.

Inkluderede måltider: - / - / Aftensmad
Dag 3 Cykling til den historiske by Duong Lam Hong Ngoc Dynastie
Morgenen starter med traditionelle Yijinjing-øvelser (rolige bløde bevægelser), så er du godt i gang med dagen og er klar til dagens cykeltur.

Turen går til de traditionelle landsbyer Ky Son, Tam Son, Van Minh og Cham. Videre til Duong Lam’s gamle historiske landsby og Mia-pagoden. På stierne tilbage mod Moon Garden vil du passere Ngo Quyen-graven og Phung Hung-templet.

Nu kan du slappe af i hængekøjen i haven, tage billeder eller gå på yderligere opdagelse i de nære omgivelserne eller i Ky Son, indtil det er tid til afgang mod dit hotel i Hanoi.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 4 Old Quarter i Hanoi og aftensmad hos lokal familie Hong Ngoc Dynastie
Hanois historie går mere end 1000 år tilbage i tiden, og i dag skal du på guidet tur rundt til Hanois kendte og mindre kendte seværdigheder.

Turen starter med Ho Chi Minh komplekset, der inkluderer Mausoleum, Museum og One Pillar Pagoda. Ho Chi Minh som person har haft kæmpe betydning for Vietnam, så et besøg i komplekset bør altid indgå på en rejse i Vietnam, selv om man også deler pladsen med andre turister. Turen går videre til Litteraturtemplet - Vietnams ældste universitet - og videre til Old Quarter, der med sine 36 travle handelsgader er en oplevelse der giver indtryk på mange niveauer. Hver gade har traditionelt handlet eller produceret hver sin vare, og på turen rundt i Old Quarter er det fortsat tydeligt mange steder at se hvilken vare der er tale om. Guiden på turen sørger for du kommer med ind af de smalle gyder der forbinder de enkelte gader, så du også kan opleve denne del af Vietnam. Husk at kigge både højt og lavt, for den vietnamesisk byggestil med meget smalle husfacader giver et spændende bybillede, og de lokale er i høj grad til stede på gaderne i dagtimerne, hvor hvert lille hjørne af gaderne kan bruges til handel eller spiseplads.

Undervejs spises der frokost på en lokal restaurant.

Om aftenen besøger du en lokal familie. Her vil du lære om vietnamesiske traditioner, og selvfølgelig smage på veltilberedt mad fra det verdenskendte vietnamesiske køkken.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / Aftensmad
Dag 5 Minoriteter i landsbyen Nam Cang Topas Riverside Lodge
Tidligt om morgenen vil Topas Mountain Express samle dig op på hotellet i Hanoi, og så er der afgang mod Thanh Phu-broen og Nam Cang.  Efter en kort gåtur gennem landsbyen Nam Cang vil du være fremme til en sen frokost på det nyrenoverede Topas Riverside Lodge, der i 2020 har fået installeret badeværelser på alle værelser, større køkken og dansk manager.

Om eftermiddagen går vi på opdagelse i en typisk landsby beboet af Rød Dao-folket. Vi er i den mere uberørte ende af Sapa-området, og her bærer Rød Dao-kvinderne stadig nogle af de mest farverige og rigt udsmykkede dragter blandt alle Vietnams etniske grupper.

Rød Dao udfolder især deres talenter indenfor helbredende bade, naturmedicin og broderier. Sammen med den lokale guide udforsker du landsbyen og ser, hvordan Rød Dao’erne producerer rispapir, sølvsmykker og broderier.

Tilbage på lodgen har du mulighed for at prøve et af de helbredende bade tilsat specielle urter, som din vært har indsamlet i junglen, der begynder lige bag huset. En helt særlig og livgivende oplevelse.

Middagen serveres på terrassen med udsigt over floden.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / Aftensmad
Dag 6 Vandring i junglen Topas Ecolodge
I dag skal du lidt nærmere junglen. Sammen med den lokale guide går du fra morgenstunden på opdagelse i på kanten af den uberørte natur.  Du skal både opleve den vilde natur med alle duftene og lydene og også møde de mennesker, der lever i og af naturen.

Jo højere du bevæger dig op, desto vildere og mere imponerende bliver landskabet, træer veksler med bambus, tæt skov med åbne stykker. Der dufter stedvis bekendt af den kardemomme, der dyrkes lige her på skråningerne, og som er et vigtigt krydderi i mange af de lokale retter.

De lokale du møder heroppe har gang i arbejdet med deres marker eller er ved at hente planter og træer fra junglen som skal anvendes i husholdningen hjemme i landsbyen.

Tag en velfortjent pause ved det lille vandløb, der løbet ud fra bjerget, smid skoene, nyd vandets rislen og dyp bare fødderne i det kølige vand. Måske endda en dukkert.

I dag er en dag, hvor du har god tid til at nyde den omgivende natur, lytte til junglens fugle og bare være til stede midt i al det overvældende grønne.

Du spiser frokost på Topas Riverside Lodge inden du kører med shuttlebus til Topas Ecolodge.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 7 Nyd naturen på Topas Ecolodge Hong Ngoc Dynastie
Det meste af dagen er til din egen disposition i og omkring Topas Ecolodge. Her er skønt at være være, så måske er det bare det du skal – nyde stedets faciliteter, pool med udsigt over bjergene, spa afdeling, slappe af med en bog eller gå lidt rundt i omegnen, hvor der er rigeligt at se på. Vil du lidt længere omkring, har du mulighed for at låne en af lodgens gode mountainbikes.

Du kan også tage shuttlebussen til Sapa, den nærmeste større by og et center for turister og lokale i området. Det er også muligt at tage på en halvdags tur til det højeste bjerg i Indokina, Mt. Fansipan (3.143 m.o.h.) med en nyanlagt kabelbane.

Topas Mountain Express kører fra Sapa kl. 14 og fra Topas Ecolodge kl. 15 og bringer dig direkte til hotellet i Hanoi.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 8 Cruise i Lan Ha Bay La Pinta
Efter morgenmaden er det tid til at sætte kurs mod Lan Ha bugten. Lan Ha bugten er nabo bugt til den mere kendte, og overfyldte, Halong bugt. I Lan Ha har du samme imponerende natur, men deler pladsen med færre mennesker.

Du bliver kørt direkte ud til havet og molen, hvor en mindre båd sejler dig ud til det større skib, der skal sejle dig rundt i Lan Ha-bugten. Skibet bliver også dit hjem de næste dage, og derfor får du en god introduktion til skibet og sikkerheden ombord under velkomstdrinken.

Undervejs til Cat Ba-øen sejler du forbi masser af småøer, gennem kanaler og ud gennem Cat Ba-nationalparken. Hundredevis af smukke kalkstensklipper rejser sig op af havet, rovfuglene cirkler og fiskerbåde tøffer frem og tilbage.

Efter en liflig frokost med alt godt fra havet, fanget lige udenfor, er der landgang på Cat Ba-øen, hvor en bus kører dig Trung Trang-hulen inde i den fredede skov midt på øen. På en kort guidet vandretur i skoven bliver du introduceret til nationalparken og den tropiske natur.

Derefter er der mulighed for badning og kajakroning.
Tilbage på båden vil kokkene introducere dig til traditionel vietnamesisk madlavning. Måske får du lært et par nye tricks, der kan dupere hjemme i Danmark…

Middagen serveres om bord.
Efter middagen kan du prøve kræfter med blækspruttefiskeri eller nyde fritiden på din kahyts private balkon.

(M / F / A)
Dag 9 Cruise afsluttes - Videre til Hoi An Hoi An Garden Villa
Vågn op midt i bugten, indånd den friske luft, se solopgangen på den brede horisont og beundre det betagende øhav. En kort sejltur i mindre båd tager dig til et nærliggende fiskeriområde med rigtig fine muligheder for billeder.

Tilbage på cruiseskibet kan du nyde morgenmaden, inden turen går mod Dark & Bright hulen. For at komme helt hen til hulen skal du sejle med bambusbåd.

Cruiseskibet serverer en lækker afskedsbrunch inden deres limousine service kører dig retur til Hanoi.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / -
Dag 10 Hoi An på egen hånd Hoi An Garden Villa
I dag er du på egen hånd I Hoi An og her er rigeligt at se på. Den gamle by er gennemskåret af kanaler og du kan overalt finde spor fra de mange handelsfolk, der i århundreder har besøg byen. Portugisere, hollændere, arabere, kinesere, franskmænd – alle har de været her og sat deres præg. Med de mange interessante bygninger fra de forskellige epoker er det naturligt at byen har status som Unesco verdenskulturarv.

Sømænd har handlet her, og fået syet deres tøj i Hoi An siden byens storhedstid. Havnen er sandet til i dag, men det vrimler stadig med gode og billige skræddere, som syr efter mål og leverer fra dag til dag. Er det i Hoi An du skal have fornyet garderoben?

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 11 Cykling til den "Hemmelige strand" i Hoi An Hoi An Garden Villa
Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet og dagens menu er en heldags cykeltur. Først går turen med en lokal færge lidt op ad floden, hvor første stop er et besøg i Cam Kim landsbyen, der især er kendt for sine snedker- og træskærerarbejder. Turen fortsætter ad rolige småveje gennem rismarker til et lokalt marked inden vi tager en båd til Cam Thanh landsbyen. Her kan de modige kan prøve en tur på vandbøffel. Cykelturen fortsætter til den fredelige An Bang-strand og en lækker frokost hos en lokal familie.

Eftermiddagen er til afslapning på stranden, men hvorfor ikke prøve at fange fisk med net eller fra de små kurvebåde? De lokale hjælper dig gerne og det er en herlig oplevelse.

Sidst på dagen cykler vi tilbage til Hoi An

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost /-
Dag 12 Saigon by Night - Vespa tour Blue Diamond
Det er tid til at tage afsked med det centrale Vietnam og fortsætte turen mod syd. Først med bil til Danang, hvorfra turen går med fly til Ho Chi Minh City (Saigon) og igen med privat chauffør fra lufthavnen i Ho Chi Minh City til hotellet i hjertet af den pulserende storby. 

Eftermiddag kan bruges til at gå lidt på opdagelse på egen hånd. Både Genforeningspaladset, Krigsmuseet, Notre Dame Katedralen og Det Gamle Posthus ligger indenfor kort gå afstand.

Før aftensmadstid bliver du samlet op på dit hotel og taget med rundt i storbyens aftenliv til en kulinarisk oplevelse, der samtidig giver et godt indtryk af byens travle liv på brede boulevarder og smalle stræder.
Oplev det lokale natteliv og nyd velsmagende mad og levende musik, når du kører med bagpå en Vespa.

Din rutinerede chauffør tager dig gennem Saigons livlige gader og forbi nogle af de berømte højdepunkter i storbyen. Du kommer til at føle dig som en lokal, når du nyder en autentisk menu med friske fisk og skaldyrsretter på et af lokale streetfood steder. Bagefter kan du nyde den lækre Banh Xeo, en traditionel vietnamesisk saltet pandekage. I kører derefter ud i aftenen igen for at opleve levende musik på to meget forskellige spillesteder. Først et besøg på en stilfuld kaffebar med afslappet atmosfære. Derefter en livlig rockbar hvor en ny generation af vietnamesere nyder livet.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / Aftensmad
Dag 13 Cu Chi tunnellerne Blue Diamond
Cu Chi ligger omkring 70 km fra Ho Chi Minh City, og på vejen derud får du at se hvorfor Mekong Deltaet også kaldes Vietnams spisekammer. Her er rismarker og grønne plantager så langt øjet rækker. 

Du starter besøget i tunnelerne med en dokumentarfilm om guerillakrig i Cu Chi-distriktet. Efterfølgende går du rundt i tunnelområdet for at se bombekratere, underjordiske bunkere, dødbringende fælder. I tunnelerne kan du på nærmeste hold opleve hvordan guerillaerne levede, kæmpede og overlevede under krigen. Du kan virkelig mærke krigens atmosfære.

De mange indtryk kan nå at bundfældes inden du kommer tilbage til Ho Chi Minh City hvor du kan nyde frokosten på en dejlig lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 14 Mekong Deltaet - lokale markeder og cooking class Coco Riverside Lodge
Det er nu tid til at forlade den hektiske storby og begive dig ud i det naturskønne Mekong Delta. Efter morgenmaden vil vores chauffør køre dig de tre timer til Vung Liem ude i deltaet.

Efter frokost byder eftermiddagen på cykeltur. Du cykler ad stille småveje, forbi andegårde, gennem rismarker, sivskove og utallige små landsbyer. Undervejs besøger du en dragefrugt-plantage og kan også smage på frugten i haven. Du kommer også på besøg hos den lokale bonde Hr. Cong. Her vil du se, hvordan han laver den unikke og nærende fødevare - poppede ris (en slags ris-popcorn), han vil også vise dig den blanding af traditionelle og moderne landbrugsmetoder som benyttes i dag.

Eftermiddagen afsluttes med et besøg i hos naboen. Her vil en krigsveteran fremføre traditionel vietnamesisk musik - i fakkelbelysning - faklerne er de lokale Poon Sticks.

Aftenen bliver din introduktion til vietnamesisk madlavning og du får selv lov at prøve kræfter i køkkenet. Det er en sjov og lærerig oplevelse, og du kan således tage et lille stykke vietnamesisk kultur med hjem.

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / Aftensmad
Dag 15 Med båd og cykel dybere ind i Mekong Deltaet Coco Riverside Lodge
Mens du nyder din morgenmad har vietnameserne allerede lastet deres både og er på vej til markederne og fabrikkerne med især kokosnødder. Trafikken på floden er livlig, børn sejles til skole, de voksne på arbejde eller til Cao Dai-templet.
På dagens tur kan du på nært hold opleve hvordan kokosnødder forarbejdes på fabrikkerne.

Frokosten nyder du tilbage på lodgen, når du er tilbage fra dagens bådtur.

Om eftermiddagen cykler du, sammen med guiden, ud og ser hvordan de lokale forarbejder ris og vi besøger også det mere end 200 år gamle Chua Xu-templet, hvor lokalbefolkningen og besøgende fra andre provinser kommer for at bede. Cykelturen forsætter gennem marker, over kanaler og med stop i smukke landsbyer, inden du returnerer til lodgen.

Inkluderede måltider: Morgenmad / Frokost / Aftensmad
Dag 16 Ho Chi Minh City og klar til hjemrejse
Gå en tur rundt i det grønne nærområde efter morgenmaden. De lokale vil vise dig hvordan de anvender bladene fra kokosplanten til byggemateriale og til at lave fakler, de såkaldte "Poon sticks".

Vores chauffør kører dig til lufthavnen i Ho Chi Minh City og starten på din hjemrejse mod Danmark

Inkluderede måltider: Morgenmad / - / -
Dag 17 Ankomst i Danmark

Fra 26.500 DKK / voksen

Fra 18.600 DKK / barn

+ 4.200 DKK for single rejsende

Prisen inkluderer

 • Sæde i limousine bus til/fra Sapa og Haiphong
 • Vand og snack på udflugter i Sapa
 • Cykel, kajak og bambusbåd
 • Båd og færge i Mekong Deltaet
 • Indenrigsflyvning Hanoi – Danang (økonomi klasse)
 • Indenrigsflyvning Danang – Ho Chi Minh City (økonomi klasse)
 • Flyrejse København - Vietnam t/r
 • Al lokal transport i privat bil med chauffør med mindre andet er angivet
 • Lokal engelsktalende guide på udflugter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansat i Vietnam under hele rejsen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyrer på alle inkluderede udflugter
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører

Indhent rejsetilbud

Indlæser indhold
Luk