Løberejse til Vietnam Mountain Marathon

Pris fra 19.300 kr. / person

Kom med på et løbeeventyr, til Vietnams højeste bjerge og deltag i Vietnam Mountain Marathon på distancer fra 10km til 100km!
Vi løber igennem Hoang Lien nationalparken, verdenskendt for sine tusindevis af rismarker, vandbøfler og hjemmehørende grupper af farverige etniske minoriteter, fra bjergstammerne Black Hmong og Red Dao.
Vi oplever hovedstaden Hanoi på nærmeste hold, når vi løber med de morgenfriske lokale motionister, vi restituerer efter bjergløbet i UNESCO området Halong Bay og nyder rolige dage ved de hvide strande nær Hoi An. Rejsen er med dansk løbende rejseleder

Afrejse fra Danmark (Kastrup) tirsdag d. 17/9 2019
Ankomst i Danmark (Kastrup) søndag d. 29/9 2019

Hjemmesiden for Vietnam Mountain Marathon

Rejsen dag for dag

  Aktivitet Overnatning
Dag 1 17/9 - Afrejse fra Danmark Ombord på fly
Vores rejser er baseret på afrejse fra Københavns Lufthavn, men er du interesseret i afrejse fra andre lufthavne kan vi selvfølgelig også hjælpe med det.

(- / - / -)
Dag 2 Ankomst og direkte ”på landet” Moon Garden
Ved ankomsten i Hanoi lufthavn bliver vi mødt af vores turleder og kører med det samme de cirka to timer ud til Ky Son området og bliver indkvarteret på et mindre familieejet hotel. Her skal vi alle bo i et langt rum, med adskilte sektioner, i et gammelt men meget fint restaureret stolpehus.

I landsbyen er der gode muligheder for en rolig start på ferien efter en lang rejse. For de nysgerrige er der mulighed for at snuse til den lokale historie og kultur, og alle kan nyde et forfriskende dampbad med urter. Først på aftenen er der mulighed for at overvære den buddhistiske ceremoni, som lokalbefolkningen deltager i, og bagefter er der aftensmad.

Aftenen rundes af med et fodbad med urter, som garanterer en dyb søvn, så vi alle er klar til morgendagens begivenheder.

(- / - / A)
Dag 3 Bjergene mod Kina venter Sapa Highland Resort
Vi vågner med landsbyen og de morgenfriske kan tage en kortere luntetur i lokalområdet, her er medtrafikanterne høns, ænder og skolebørn på vej til skole. Alle klædt på i uniform med det klassiske røde tørklæde rundt om halsen.

I dag kører vi mod grænsen til Kina og bjergbyen Sapa, kendt som fransk bjergstation i kolonitiden, beliggende i 1500m er der herfra et fantastisk syn mod Indokina´s højeste bjerg,  Fansipan (3.143m). I disse dage er byen klædt i løbets officielle blå farve, og klar til at byde velkommen til det største trailløbe-event i Vietnam, med over 3500 deltagere fra 50 nationer. Vi sover på Sapa Highland Resort, der denne weekend huser løbere fra hele verden.

(M / F / A)
Dag 4 Expo og forberedelse Sapa Highland Resort
Den gamle plads foran den historiske kirke, myldrer af liv. Expo området åbner fra morgenstunden, og der er rig mulighed for at se på udstillere, lytte til live musik og ellers suge stemningen til sig.

Dagen er til fri disposition og det er muligt at tage kabelbanen fra byens centrum, til toppen af Fansipan. Her kan du danne dig et indtryk over din rutes forløb langt under dig i dalen.

Der er fælles pastaparty på hotellet efterfulgt af en speciel race-briefing af den engelske løbsdirektør David Lloyd . Vores turleder sikrer at alle er med på slagets gang.

Løber du 100Km, tager du allerede afsted mod starten kort efter briefing og starter samme aften. Detaljerede tider og logostik vil fremgå af turlederens information.

(M / - / A)
Dag 5 Vietnam Mountain Marathon Sapa Highland Resort
I dag går det for alvor løs, 70km ultra-løberne er allerede taget afsted mod start, når de mere ”normale” løbere vågner tidligt. Løberrygsækken er pakket, nummeret er sat på T-shirten og skoene er endnu ikke mudrede.

Snart går starten til et hårdt, men mindeværdigt løb. Alle distancer går gennem stammebefolkningens landsbyer, forbi hængebugsvin, bøfler, glade børn og igennem alt fra rismarker og jungle.

Der venter en løbeoplevelse i topklasse uanset distance: 10-15-21-42-70-100km.

Hvis deltagere på rejsen er med som medfølgende supportere – er der arrangeret et specielt program, så de ankommer til målstregen før løberne.

Målstregen på Topas Ecolodge, summer af liv, som en festival af løbere og for løbere. Lodgen er placeret smukt på toppen af en bjergtop og er for nyligt blevet eneste ” National Geographic  - Unique lodge of the World” i Sydøstasien.

Vel over målstregen fejres ”sejren” med medaljer, en tur i den verdenskendte pool og kolde drinks. Busser kører tilbage mod Sapa og hotellet på timebasis.

(M / F / A)
Dag 6 Præmieoverrækkelse og show Hong Ngoc Dynastie
Vi vågner med stive ben men med smil på læben, trailløb er noget helt specielt. Vi kommer tæt på virkeligheden, menneskene der bor i bjergene og deres fantastiske natur.

Søndag går starten for de kortere distancer 10-15km, med start og mål på pladsen foran kirken. Igen er stemning i top og her står slaget om sejren imellem de hurtigste lokale løbere fra bjergstammerne og de bedste løbere fra resten af Vietnam.. normalt vinder stemmebefolkningen. Endnu har ingen international løber vundet.. men måske tager du kampen op?

Om formiddagen byder Vietnam Mountain Marathon velkommen til et stort afskedsshow – her er de bedste lokale dansere fra Lao Cai provinsen, talere fra de lokale myndigheder og uddeling af såvel præmier som donationer. Alle løbere bidrager med 20USD af startgebyret til velgørenhed.

Omkring frokosttid tager vi bussen mod Hanoi, og kommer for første gang til hovedstaden før den velfortjente aftensmad.

(M / - / -)
Dag 7 Hanoi - Old Quarter og aftensmad hos lokal familie Hong Ngoc Dynastie
I dag går turen til Hanoi største seværdigheder. Den guidede tur starter med Ho Chi Minh komplekset, der inkluderer Mausoleum, Museum og One Pillar Pagoda. Senere går turen videre til Litteraturtemplet, Old Quarter, Ngoc Son templet og mange flere seværdigheder. Benene bliver løsnet op, da vi bevæger os dels til fods og dels i cyclo. Undervejs spiser I frokost på en lokal restaurant og nyder den fantastiske streetfood.

Om aftenen besøger vi en lokal familie. Her vil lærer vi om vietnamesiske traditioner, og smager selvfølgelig på veltilberedt mad fra det verdenskendte vietnamesiske køkken.

(M / - / A)
Dag 8 Cruise i Lan Ha Bay La Pinta
Efter morgenmaden er det tid til at sætte kurs mod Lan Ha bugten og et tiltrængt hvil. Lan Ha bugten er nabo bugt til den mere kendte, og overfyldte, Halong bugt. I Lan Ha har vi samme imponerende natur, men deler pladsen med færre mennesker.

Vi bliver kørt direkte ud til havet og molen, hvor en mindre båd sejler os ud til det større skib, der skal sejle os rundt i Lan Ha-bugten og igennem Halong bugten. Skibet bliver også vores hjem de næste dage, og derfor får du en god introduktion til skibet og sikkerheden ombord under velkomstdrinken.

Undervejs til Cat Ba-øen sejler vi forbi masser af småøer, gennem kanaler og ud gennem Cat Ba-nationalparken. Hundredevis af smukke kalkstensklipper rejser sig op af havet, rovfuglene cirkler og fiskerbåde tøffer frem og tilbage.

Efter en liflig frokost med alt godt fra havet, fanget lige udenfor, er der landgang på Cat Ba-øen, hvor en bus kører til Trung Trang-hulen inde i den fredede skov midt på øen. På en kort guidet vandretur i skoven bliver vi introduceret til nationalparken og den tropiske natur.

Derefter er der mulighed for badning og kajakroning.

Middagen serveres om bord.
Efter middagen prøver vi kræfter med blækspruttefiskeri eller nyder fritiden på kahyttens private balkon.

(M / F / A)
Dag 9 Cruise i Lan Ha Bay og derefter til Hoi An Windbell Homestay
Det er svært at forestille sig et smukkere sted at vågne end herude midt i Lan Ha-bugten. Nyd solopgangen over de utallige øer og tag med på en tidlig morgentur ud til en banke, hvor fiskerne allerede er i fuld sving. Tilbage på cruiseskibet nyder vi vores morgenmad.

Efter morgenmaden vil vi blive sejlet til Dark and Bright-hulen, som kan udforskes i en mindre bambusbåd.

Tilbage på båden bydes der på frokost mens vi langsomt nærmer os land. Fotomuligheder er enestående og fra båden har du et godt blik over øhavets skønhed.

Efter landgang kører en bussen til lufthaven i Hanoi og efter en kort flyvetur til Danang, mødes vi af vores chauffør, der kører det sidste korte stykke til hotellet i den UNESCO beskyttede by Hoi An.

(M / F / -)
Dag 10 Cykling til den "Hemmelige strand" i Hoi An Windbell Homestay
Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet og dagens menu er en heldags cykeltur. Nu skal løbebenene roligt i gang igen. Først går turen med en lokal færge lidt op ad floden, hvor første stop er et besøg i Cam Kim landsbyen, der især er kendt for sine snedker- og træskærerarbejder. Turen fortsætter ad rolige småveje gennem rismarker til et lokalt marked inden vi tager en båd til Cam Thanh landsbyen. Her kan de modige kan prøve en tur på vandbøffel. Cykelturen fortsætter til den fredelige An Bang-strand og en lækker frokost hos en lokal familie.

Eftermiddagen er til afslapning på stranden, men hvorfor ikke prøve at fange fisk med net eller fra de små kurvebåde? De lokale hjælper dig gerne og det er en herlig oplevelse.

Sidst på dagen cykler vi tilbage til Hoi An

(M / F /-)
Dag 11 Hoi An på egen hånd Windbell Homestay
Byen Hoi An, der ligger på Vietnams centralkyst, består faktisk af flere landsbyer, en gammel UNESCO-verdensarvssted, samt strandbyen An Bang.

Hoi An er en gammel sydøstasiatisk handelshavn, der dateres tilbage til det 15. og 19. århundrede. Arkitekturen og gadeudformningen er påvirket af en række lande, der har handlet med Vietnam gennem tiden; Kineserne, Hollænderne, Franskmændene og Indere.

(M / - / -)
Dag 12 Hjemrejse påbegyndes Ombord på fly
Din hjemrejse er fra Danang lufthavn, kun en times kørsel fra Hoi An, og du kan bruge dagen på at få de sidste oplevelser med, inden chaufføren kører dig til lufthavnen.

(M / - / -)
Dag 13 29/9 ankomst i Danmark Ombord på fly

Fra 19.300 kr. / voksen

Fra 15.750 kr. / barn

+ 2.400 kr. for single rejsende

Prisen inkluderer

 • Startplads i Vietnam Mountain Marathon
 • Dansk rejseleder (erfaren løber og rejseleder)
 • Flyrejse København - Vietnam t/r
 • Al lokal transport
 • Lokal engelsktalende guide på udflugter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansat i Vietnam under hele rejsen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyrer på alle inkluderede udflugter
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører

Indhent rejsetilbud

Indlæser indhold
Luk