Vietnam med børn

9 ting du skal prøve når du rejser med børn i Vietnam

Vietnam er et godt sted at rejse med børn. Vietnamesernes gæstfrihed og landets varme klima giver rigtig gode forhold til at rejse med børn. Vi har her samlet 9 forslag til en børnevenlig ferie i Vietnam.

Rejser I 2 og 3 generationer sammen, eller vil I holde familiefødselsdag på en rejse, så kan I læse mere på vores side om familieferie.

Cyclo i storbyerne

Læn jer tilbage og oplev storbyens hektiske liv fra sædet på en cyclo. Vietnams storbyer, Hanoi og Ho Chi Minh City, kan være hektiske, og ikke mindst trafikkulturen er lidt anderledes end de fleste er vant til. Og det kan være lidt stressende at færdes rundt med børn, indtil man finder ind i vietnamesernes trafikvaner.

En god introduktion til de vietnamesiske storbyer, både ift. trafikken, lokalbefolkningen og seværdighederne, er fra sædet i en cyclo.

En cyclo er en cykel, hvor du sidder på et behageligt sæde foran din cykelchauffør. Sæderne passer til et voksen og et mindre barn. Chaufføren følger trafikken i et roligt flow, og I sidder på første parket til at opleve seværdigheder, de støjende gader, gadesælgere, der skubber vogne med friske blomster og boder, der sælger farverigt håndværk.

cyclo saigon
sapa black hmong

Bo i et homestay

Overnat lokalt i et ægte vietnamesisk homestay. Vietnameserne har tradition for at bo flere generationer under samme tag. Så når du bor på et homestay, hvor familien også bor, har du ofte mulighed for at møde både bedsteforældre og børn. Det giver et fantastisk indblik i vietnamesernes liv, og da mange familier har boet i samme område gennem mange generationer, har de også en stor viden om lokalområdet. Børnene vil ofte være hurtige til at forbinde på tværs af nationalitet, og kan være en god måde for børnene at blive introduceret til vietnamesernes lege.

children play on the beach - Vietnam

Deltag i de lokales lege og spil

Sidst på eftermiddagen vil I mange steder kunne se de lokale spille forskellige boldspil eller lege traditionelle vietnamesiske lege. Vietnameserne er et gæstfrit folkefærd, og I vil helt sikkert kunne få lov at deltage i deres lege og spil.

Ud over en hyggelig aktivitet, er det også en god mulighed for at komme tæt på den lokale befolkning.

Fang krabber i Hoi An

Hoi Ans centrum er flot og farverig, med sine mange træ-facader, travle markeder og farverige lanterner der hænger over det hele. Så en gåtur rundt i byen er en oplevelse for både børn og voksne. Men der er også mange oplevelser hvis man går lidt udenfor centrum. Tempoet blandt lokalbefolkningen er lavere og du kan komme med på sejltur på kanalerne omkring byen. Prøv også en af de lokale runde kurvebåde, og brug lejligheden til at prøve at fange krabber mellem vandbambusplanterne – Det er et sikkert hit blandt børn og en rigtig børnevenlig aktivitet i Hoi An.

Drager

Drager er mere end bare legetøj for vietnameserne. De er også et symbol på forbindelse mellem himmel og jord, og bliver bl.a. brugt til at sende bønner om bedre vejr og en god høst.
Dragerne findes i alle størrelser, og mange er kunstfærdigt udformet, som dyr eller fantasivæsner, og lavet i farverige materialer. Der afholdes dragefestivaler rundt omkring i Vietnam, hvor man kan nyde de farverige flyvende drager.

kites - Vietnam

Kokkeskole

Vietnamesisk mad er en stor del af besøget i landet. Så det at prøve at lave maden selv er både en lærerig og spændende oplevelse for store og små. Kokkeskole indgår nogle steder som en lille del af overnatningsstedets samlede pakke, men vi anbefaler at man overvejer en kokkeskole hvor I er med ude og handle. På den måde får I også oplevet et lokalt marked, hvor I bliver taget med rundt af en lokal.

Lanterner i Hoi An

Når I vandrer rundt i Hoi Ans gader, kan I ikke undgå at se de mange farverige lanterner. Lanternerne har stor betydning for de lokale, og ud over at fungere som både pynt og belysning, bliver de også brugt i håb om at de bringer held og lykke til huset hvor de hænger.

Lanternerne er tændt hver aften, men hver måned ved fuldmåne er der ”Lanternefestival” hvor huse og forretninger slukker for elektronisk belysning, og lader lanternes farverige lys stå for belysningen.

Hoi An - Lanterner

Spis frisk frugt

Udvalget af frugt er meget større i Vietnam. Mange slags finder du ikke i danske butikker, og selv af den enkelte frugt vil der ofte være mange flere sorter end man møder i Danmark.

Mange steder kan du købe frugten friskt udskåret, klar til at spise. Eller få den presset til et forfriskende glas juice.

Eller prøv et forfriskende bæger Nước Mía som er friskpresset sukkerør, blandet op med isterninger. En forfriskende og energirig drik, som kan købes næsten overalt. De koster 5-15.000 dong, dvs. omkring 2-5 kroner.

Gå på marked

De vietnamesiske markeder er en oplevelse, både for store og små. Supermarkeder er fortsat en sjældenhed i Vietnam, og mad bliver frisklavet på daglig basis, så vietnameserne er et folkefærd der går meget på marked. Dermed kan man også købe mange ting, og især mange friske varer.

Start rejseplanlægningen her

Når du rejser med børn, er en smule planlægning en sikker måde at sikre en bedre oplevelse for jer alle sammen.

Lav en plan hjemmefra

En børnevenlig rejse kræver ofte lidt planlægning. Lav en plan og book de store ting hjemmefra. Selv om Vietnam er nemt at rejse i, så går der hurtigt en halv dag hist og pist med at opsøge kontorer og booke aktiviteter. Ved at have styr på hoteller og logistik inden I lander, kan I bruge tiden på at oplevelser og bevare en god feriestemning.
Nogle mindre aktiviteter udbydes af mange aktører, og er nemme at komme til, mens andre, som f.eks. vanddukketeater i Hanoi hurtigt får solgt sine billetter.

Reserver tid

Lav god plads i programmet, og vælg hoteller hvor I kan holde en fridag hvis det er det stemningen er til.
Vietnam er fyldt med oplevelser og indtryk, så fra tid til anden kan der være brug for at koble af og lave ingenting. Ved at vælge overnatningssteder som har faciliteter der passer til jer, har I muligheden for at vælge til og fra på aktiviteter, når I er midt i det.

Vejret i Vietnam

Vejret i Vietnam varierer, både hen over året, men i høj grad også fordi landet strækker sig mere end 1600 km fra nord til syd. I nord er der 4 årstider, som herhjemme, mens der længere mod syd ikke er årstider, men skelnes mellem regntid og tørtid. Temperaturmæssigt skal man regne med noget højere temperaturer end herhjemme, så I valget af både aktiviteter og overnatningssteder er det godt at tage hensyn til det.

Skab din egen rejse til Vietnam

Familieferie i Vietnam


I denne komplette familierejse kommer I både til hovedstaden Hanoi, bjergene i Sapa, på minicruise i Lan Ha Bay og strandferie i Hoi An.

15 dage fra 21.500 DKK /person

Den store Vietnam-rundrejseDenne aktive rejse går i dybden med fantastiske Vietnam – landets historie, kultur og natur.

20 dage fra 29.500 DKK /person

Højdepunkter i Vietnam


Denne aktive rejse fra nord til syd i Vietnam, præsenterer dig for alt det bedste i landet – uanset om du vil dykke ned landets historie, kultur eller natur.

17 dage fra 26.500 DKK /person

Få skræddersyet din drømmerejse til Vietnam

Få et uforpligtende tilbud