DALAT

Vietnams romantiske hovedstad

Franskmændene blev forelsket i Dalat i kolonitiden på grund af de rolige omgivelser og det behagelige klima 1500 meter over havet. Den koloniale elite og vietnameserne kunne komme væk fra varmen i lavlandet, og Dalat blev populær til rekreation. I dag kendes det som romantikkens hovedstad af vietnameserne selv, da det er en velkendt destination for bryllupsrejse.

Byen er også berømt for sin omgivende landbrugsjord, der leverer frugt, grøntsager og blomster til hele landet.

316/5000 Ligger på bredden av elven Parfume, og med en lang og mangfoldig historie, har Hue og surrondings mange historier å fortelle. De eldgamle gravene til keiserne, Tu Hieu-pagoden og den keiserlige citadellet - sammen med kanskje den beste maten i landet - Hue bør ikke gå glipp av på turen din gjennom Vietnam.

Pagoder og religion

Dalats indbyggere er hovedsageligt buddhister, men der findes også kristne. Dette afspejles i byen i form af religiøse monumenter som pagoder, men også katedraler. Den mest berømte pagode er Linh Phuoc-pagoden, også kaldet den knuste glaspagode, med den bemærkelsesværdige 49 meter lange drage ved indgangen, der er lavet af 12.000 brudte glasflasker. Inde i finder du jade, sten og træ skulpturer og statuer med indviklede mønstre og storslåede detaljer.

Der er to velkendte katedraler i byen. Den største er Dalat-katedralen, også kendt som Rooster Church Dalat på grund af en hane på toppen af klokketårnet. Den karakteristiske franske klassiske arkitektoniske stil giver dig mulighed for at tage en pause fra det hektiske byliv og fordybe dig i fred og ro. Den anden kirke er Domain de Maria, der er omgivet af en smuk have, og med sin lyserøde farve skiller den sig ud fra anden arkitektur i Dalat.

Vietnams frugt- og grønsagskurv

Ud over at være en populær destination for både turister og lokale, er Dalat også berømt for sine frugter og grøntsager. Grøntsagerne fra Dalat er kendt for at være lækre og næringsrige og distribueres til hele landet og er basen for mange retter i det vietnamesiske køkken. Gulerødder, kål, kartofler og blomkål er blandt de grøntsager, der produceres. Introduceret af franskmændene dyrkes også kaffebønner i regionen. Kaffeindustrien led under Vietnamkrigen, og det tog nogen tid at komme sig, men i dag nyder tusinder af vietnamesere en kop stærk vietnamesisk kaffe hver dag med bønner, der dyrkes i Dalat.

Jordbær, bananer, kaki og ferskner. Dalat er et paradis for frugtelskere. Region har året rundt tempereret klima der giver landmændene gode betingelser for alle slags frugter, også de tropiske. Blomster dyrkes også i Dalat, og hvis du tager en tur til det lokale marked, vil dine øjne, smagsløg og din lugtesans have en fest. Dalat Central Market er et af de største i landet og er omgivet af caféer og butikker.

Dalat Market represents the very heart of Dalat City, a shopping opportunity right in the center. Local produce such as fresh artichokes, dried fruits, vegetables ...
night light dalat city vietnam landmark city center

Byen og dens omgivelser

For en unik, men en smule bisar oplevelse, kan du besøge Crazy House på din rejse til Dalat. Dette specielle hus blev bygget i 1990 og er også et hotel med arkitektoniske associationer til Salvador Dalis kunstværker med organiske ikke-rektangulære former.

3 km syd for byen finder du svævebanen til Truc Lam-pagoden. Kabelbaneturen strækker sig over 2 km og tilbyder smuk udsigt over landsbyer og bjergskove.

Franskmændene har sat deres præg på Dalat. Udover at blive kaldt “Le petit Paris”, har Dalat også en mini-kopi af Eiffeltårnet.

Vallée d ‘Amour – eller Kærlighedens dal – er en smuk og fredfyldt dal, navngivet af franskmændene, og har været et romantisk undtagelsessted for lokalbefolkningen og turister siden 1930’erne. Beliggende ca. 6 km fra byens centrum er det en fantastisk måde at undslippe byen og bare tilbringe tid med dine kære.