HOI AN

Hoi An, måske den smukkeste by i Vietnam, og på UNESCO verdensarvsliste, ligger smukt velbevaret ved bredden af den fredfyldte Thu Bon flod.

Udflugter i Hoi An tilbyder alt fra rolige strande og madkultur til fascinerende fortid i denne historiske by. Den UNESCO fredede by Hoi An, med de lange hvide sandstrande er også et besøg værd når du rejser med børn i Vietnam.

Handelsbyen Hoi An

Den smukke by Hoi An, med arkitektoniske indslag fra mange kulturer, er sted man skal besøge på sin rejse i Vietnam.
Købmænd fra mange dele af verden (kinesiske, japanske, hollandske og portugisiske) har gennem historien handlet og bosat sig i Hoi An.
Men Hoi An som handelsby startede da Cham-folket herskede i regionen. Champa imperiet blev meget rig på handel med krydderier fra det 7. til 10. århundrede. I løbet af denne periode udviklede Hoi An sig til den mest fremtrædende internationale havn i Vietnam. I det 17. århundrede var Hoi An den vigtigste handelshavn i regionen, og forblev det indtil det 19. århundrede.

Krydderihandelen bragte Hoi An velstand, og gjorde den til maritim motorvej for udveksling af varer, stilarter og ideer. I dag kan de se det når du vandrer rundt i det bilfire centrum. Og samtidig kan du nyde de mange farverige lanterner, som lyser byen op hver aften.

Når du rejser til Vietnam med Topas får du:

Kvalitet

Topas er med dig hele vejen: Vi har som det eneste danske rejsebureau egne kontorer, hoteller og logistik i Vietnam og det igennem 20 år.

Service

Topas i Danmark og Vietnam leverer et højt serviceniveau, fra grundig afrejseinformation, direkte kontakt imens du er på rejse og til du er vel tilbage i Danmark.

Garanti

Som rejsende med Topas er din rejse dækket af Rejsegarantifonden. Topas er også medlem af Dansk Rejsebureau Forening.

Hvad skal man se i Hoi An

Det bugner af aktivitetsmuligheder i Hoi An. Træd indenfor i et af de vidunderligt velbevarede historiske kinesiske handelshuse for at få et glimt af Hoi Ans rige historie. Vælg frit blandt de utrolig mange restauranter og street food steder der serverer Hoi An klassikere som cao lau og my quang, og oplev det der gør Hoi An til en kulinarisk destination. Udforsk Hoi An på en gåtur gennem de lanterne fyldte gader hvor du vil føle dig placeret midt i en fotografs paradis..

Omgivelserne indbyder til endags opdagelsesture på to hjul blandt de mange små landsbyer der ligger gemt mellem søvnige veje og rismarker. Mindre åer som flyder sammen med hoved floden inviterer til opdagelse, som, når det gøres fra kajak i Hoi An, tilbyder de besøgende en chance til at se de lokales daglige liv fra en anderledes vinkel. Tilbage på land giver kokkeundervisning en indsigt i kulinariske traditioner, og en chance til at spise egne kreationer, og indføjer sig i listen over topattraktioner i Hoi An.

Guide til Hoi An

Besøg Hoi An når du rejser med børn i Vietnam

Hoi An er et godt sted at stoppe i nogle dage, når du rejser med børn i Vietnam. Her kan du nyde lange hvide sandstrande, fange krabber fra de oprindelige runde kurvebåde eller nyd det farverige citycenter i den UNESCO-beskyttede by Hoi An.

Nyd omgivelserne

Lidt længere væk findes et andet UNESCO sted, byen My Son er en charmerende samling af templer der er et vindue ind til en historisk civilization.

Hoi An er også et fantastisk sted at slappe af – smukke strande er lige ved siden af, med alt fra enkle open air spisesteder der tilbyder friskfanget fisk, til strand barer der serverer lokal øl og med internationalt køkken.

Vejret i Hoi An

Hoi An ligger på vestkysten af Centralvietnam. Her vil du kun opleve 2 sæsoner, tør- og regntid, men med relativt stabile temperaturer året rundt.
Den våde sæson strækker sig fra september til januar, hvilket gør februar til april til den bedste tid at besøge Hoi An, da denne årstid har de mest behagelige temperaturer og meget lidt nedbør.

Du kan læse mere om vejret i Vietnam på vores vejrside.